Kuru incirin nem sorpsiyon izotermi üzerine araştırma
dc.contributor.advisor | Ekşi, Aziz | |
dc.contributor.author | Acar, Hasan Salih | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T10:04:12Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T10:04:12Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/514495 | |
dc.description.abstract | ÖZET YÜKSEK LlSANS TEZİ KURU İNCİRİN NEM SORPSİYON İZOTERMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Hasan Salih ACAR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ürünleri Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç.Dr. Aziz EKŞİ 1988, 31 sayfa Jüri : Prof. Dr. Bekir CEMERO?LU Doç. Dr. Aziz EKŞİ Doç. Dr. Fatih YILDIZ Kuru incirin sorpsiyon izoterminin hazırlanması amacıyla bu araştırma yapılmıştır. Araştırmada üç ayrı kuru incir örneği (1986 ürünü) üzerinde çalışılmıştır. Kuru incir sorpsiyon izoterminin ambalaj ve depolamadaki kullanım alanlarına yönelik olan bu araştırmada, natürel kuru incirin işlenmiş olanlara göre daha az ambalaj gereksinmesi olduğu sonucuna varılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Kuru incir, (Ficus carica L.) sorpsiyon izotermi, kuru incir ambalajlanması. u | |
dc.description.abstract | ABSTRACT MASTERS THESIS MOISTURE SORPTION ISOTERM OF DRY FIGS Hasan Salih ACAR Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Product Technology Supervisor : Assoc. Prof.Dr. Adz EKŞİ 1988, 31 Pages Jury : Prof. Bekir CEMERO?LU Assoc. Prof. Aziz EKŞİ Assoc. Prof. Fatih YID3IZ In this thesis, sorption isotherm of dry figs were determined. Three types of dry figs (produce of 1986) were studied. The object of this study was to show the use of sorption isotherms for the packaging and storage of dry figs, and the study concluded that natural dry figs have got less packaging needs with respect to the processed ones. KEYWORDS : Dry figs, (Ficus carical L.) sorption isotherms, packaging of dry figs. in | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Kuru incirin nem sorpsiyon izotermi üzerine araştırma | |
dc.title.alternative | Moisture sorption isoterm of dry figs | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.identifier.yokid | 5806 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 5806 | |
dc.description.pages | 31 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |