Show simple item record

dc.contributor.advisorTürkoğlu, Mesut
dc.contributor.authorAkin, Murat
dc.date.accessioned2020-12-30T10:04:02Z
dc.date.available2020-12-30T10:04:02Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/514482
dc.description.abstractİÜ ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÜLKEMİZDE YETİŞTİRİLEN ÇEŞİTLİ TİCARİ BROÎLERLERÎN VERİM ÎLE İLGİLİ ÖZELLİKLER VE ÖNEMLİ BAZI İSKELET KUSURLARI YÖNÜNDEN KARŞILAŞ TIR ILMASI Murat AKIN Ankara Üniversitesi yen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Arab ilim Lalı Danışman: Doç. Dr.Mesut TÜRKO?LU 1988, Sayfa: 152 Jüri: Doç. Dr.Mesut TÜRKO?LU Prof.Dr.A.OamalotticL Akpınar Doç. Dr. Ahmet Tastik Bu araştırmada, ülkemizde yetiştirilen yabancı ori jinli 4 farklı geno tipteki ticari broiler hattının(Ross, Hybro, Lohmaım, Hubbard), canlı ağırlık, canlı ağırlık artı şı, yem tüketimi, yemden yararlanma, yaşama gücü gibi ve rim özellikleri ile verim indeksi ve çeşitli iskelet kusur ları, özellikle Tibial dyschondroplasia ve Bükülmüş bacak lar görülme sıklığı bakımından birbirleri ile karşılaştır ması yapılmıştır. Deneme sonuçları, çeşitli verim özellikleri bakımın dan herhangi bir geno tipin, değişik hafta ve yaş dönemlerin de, bir diğer geno tipe üstünlük gösterebildiğini ancak, ve rim indeksi değerleri.bakımından hiçbir genotipin diğerleri ne göre bir üstünlüğü olmadığını ortaya koymuştur. Genotip gruplarında, incelenen iskelet kusurların dan Tibial dyschondroplasia vakasına rastlanmamış tır.Bükül müş bacaklar bakımından ise değişik yaş dönemlerinde ğeno- tipler arasında önemli farklılıklar olduğu teebit edilmiştir, Genotip gruplarının deneme sonu canlı ağırlıkları sırası ile; 2122.7, 2158.5, 2135.0 ve 2216.9 olarak saptan mıştır. Yem tüketimleri 4802.7, 5156.3, 5126.9 ve 49 32.7, yem den yararlanma değerleri 2.38, 2.52, 2.47 ve 2.41 olarak he saplanmıştır. Bükülmüş bacaklar görülme sıklığı ise sırasıiv ile? $> 1.08, # 0.54, 1` 7.55 ve # 11.17 olarak bulunmuştur. AKAHIAB KELİMELER: Broiler, c-anlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma, yaşama gücü, verim indeksi, iskelet kusurları, tibial dyschondroplasia, bükülmüş bacaklar.
dc.description.abstractABSTRACT Masters Thesis THE COMPARISON OF VARIOUS COMMERCIAL BROILERS USED IN OUR COUNTRY WCTH REGARD TO PERFORMANCE CHARACTERISTICS AND SOME OF THE IMPORTANT SKELETAL DEFORMITIES Murat AKXN Ankara University- Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Animal Husbandry- Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Mesut TÜRKO?LU 1988, Page: 152 Jury: Assoc.Prof.Dr. Mesut TÜRKO?LU Prof. Dr. A. Cama let tin Akpinar Assoc. Prof. Dr. Ahmet Teatik In this research, four different commercial broi ler lines(Ross, Hybro, Lohmann, Hubbard) used in our country were compared with each other with regard to per formance characteristics such as, live weight, live weight gain, feed consumption, feed efficiency, livability and performance index. Also incidence of various kinds of skele tal deformities, particularly tibial dyschondroplasia and twisted legs were examined. The results of this experiment revealed that there were differences between genotype groups at some weeks and age periods with respect to various kinds of performance characteristics, but the performance indices were not dif ferent throughout the experiment. Any tibial dyschondroplasia incedence was not ob served in all genotype groups. However, significant diffe rences were determined between genotypes with regard to twisted legs in all age periods. Live weights of four genotype groups at the end of growing period were found as following, 2122.7, 2158.5, 2135.0 and 2216.9, respectively. Feed consumption during growing period were found; 4802.7, 5156.3, 5126.9 and4932.7, respectively; feed efficiency values were].2.38, 2.52, 2.47 and 2.41, respectively. Incidence of twisted legsvi of genotype groups were recorded weekly for eight weeks growing period and average values were found: 1.08 $, 0.54 #, 7.55 # and 11.17 1» respectively. KEY TORES: Broiler, live weight, live weight gain, feed consumption, feed efficiency, livability, per formance index, skeletal deformities, tibial dyschondroplasia, twisted legs.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÜlkemizde yetiştirilen çeşitli ticari broilerlerin verimi ile ilgili özellikler ve önemli bazı iskelet kusurları yönünden karşılaştırılması
dc.title.alternativeThe Comparison of various commercial broilers used in our country with repard to performance characteristics and some of the important skeletal deformities
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid5893
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid5893
dc.description.pages152
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess