Mogan gölünde farklı yem bulunan pinterlerle tatlısu istakozu (actacus leptodactylus esch. 1823) avının mukayeseli olarak karşılaştırılması
dc.contributor.advisor | Aydın, Fikri | |
dc.contributor.author | Öztürk, Ayhan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T10:03:49Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T10:03:49Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/514465 | |
dc.description.abstract | iii ÖZET Yüksek Lisans Tezi MOGAN GÖLÜNDE PARKLI YEM BULUNAN PÎNTERLERLE TATLISU ISTAKOZU (ASTACUS LEPTODACTYLUS ESOH. 1823) AVININ MUKAYESELİ OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI Ayhan ÖZ TÜRK Ankara Üniversitesi Pen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Daç.Dr. Fikri AYDIN 1987, Sayfa: 29 J üri: Yrd. Daç. Dr. E. AYDIN Prof.Dr.D.ATAY Doç. Dr. M.KARABATAK Bu araştırma, 9 Ekim 1986 - 5 Temmuz 1987 ta rihleri arasında, bazı avlama yemlerinin tatlısu İsta kozu avcılığında av miktarı üzerine etkilerini karşı laştırmak amacıyla Mogan gölünde yapılmıştır. Araştır mada, Kepek Ekmeği, doğranmış Kadife balığı (Tinea tin ea) eti ve mezbaha artıkları denenmiştir. Gölde belirlenen dört araştırma istasyonunun her birine seri halinde A3 tuzak (Pinter) bırakılarak, bütün istasyonlarda üç ayrı yem aynı anda ve eşit sü re ile (72 saat) onbeşer tuzakta denenmiştir. Toplam olarak 180 tuzağın kullanıldığı denemeler, sekiz kez tekrarlanmıştır. Araştırma sonucunda, av miktarına etkileri bakımından bu üç yem arasında farklılık bulunamamış, tatlısu İstakozu avcılığında özel bir yem olan Kepek Ekmeğinin balık etine ve mezbaha artıklarına alternatif olabileceği tespit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Tatlısu İstakozu, İstakoz Pint er i, Kepek Ekmeği, Avlama Yemi | |
dc.description.abstract | İV ABSTRACT Masters Th.es is A COOPERATIVE STUDY ON AMOUNT OP CRAYFISH (ASTACUS LEPTODACTYLUS ESCH. 1823) HUNTED BY TRAPS WHICH HAVE DIFFERENT BAITS IN MQGAN LAKE Ayhan ÖZ TÜRK Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Fisheries Supervisor: Ass t «Prof, Dr. Fikri AYDIN 1987, Page: 29 Jury: Asst.Prof.Dr.F.AYDIN Prof.Dr.D.ATAY Assac. Prof. Dr. M. KARABATAK This res ear che was carried out in order to in vestigate the effects of some baits on crayfish trapped from Octaber 9th of 1986 ta July 5th of 1987, in Mogan lake. Three different experimental baits used in this experiment as follow: Bran- bread, sliced tench meat (Tin ea tinea) and tankage. In the lake, four experimental locations were determined as stations place and 45 traps were left in series in each experimental station. In every station, three different baits were tested in 15 traps at the same time and duration (72 hours). As a total 180 traps were repeated 8 times. There was no significant difference between the baits as far as the amount of harvested crayfish concer ned. However, the results of this experiment show that as a new baiting material Bran-bread would be a alterna te to sliced tench meat and tankage material. KEY WORDS: Crayfish. Traps, Bran- bread, Baits | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Mogan gölünde farklı yem bulunan pinterlerle tatlısu istakozu (actacus leptodactylus esch. 1823) avının mukayeseli olarak karşılaştırılması | |
dc.title.alternative | A Comperative study on amount of crayfish (astacus leptodactylus esch. 1823) hunted by traps which have different baits in Mogan lake | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 5851 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 5851 | |
dc.description.pages | 34 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |