Barbus capito capito Güldenstaedt 1773 balığının kas, karaciğer, solungaç, gonad, adipoz dokuları ve mide muhteviyatı yağ asidi profillerinin belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Aras, N. Mevlüt | |
dc.contributor.author | Haşiloğlu, M. Akif | |
dc.date.accessioned | 2020-12-03T13:48:42Z | |
dc.date.available | 2020-12-03T13:48:42Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/51441 | |
dc.description.abstract | Araş havzası endemik türlerinden Bar bus capito capito'mm. vücut yağ asidi profilinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmada elde edilen bulgular materyal balığın kültüre uygunluğu dolayısıyla daha çok yetiştiricilik yönünden değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır. Toplam doymuş yağ asitleri (SFA), tekli doymamış yağ asitleri (MUFA), çoklu doymamış yağ asitleri (n-3 PUFA) ve n-3/n-6 oranı bakımından dikkate alman adipoz, gonad, karaciğer, kas solungaç ve mide muhteviyatı arasında istatistiki olarak fark çok önemli (PO.01), çoklu doymamış (n-6 PUFA) yağ asitleri bakımından ise fark önemli (p<0.05) bulunmuştur. Total SFA'yı oluşturan diğer yağ asitleri 12:0 (laurik), 14:0 (miristik), 16:0 (palmitik), 18:0 (stearik) yağ asitlerinden palmitik asitin ve 18:1 n-9 ise MUFA konsantrasyonu içinde önemli bir oranda bulunduğu saptandı. | |
dc.description.abstract | This study attempts to obtain a fatty acid profile of Barbus capito capito, an endemic species of fish found in the basin of the river, Aras. The findings were taken into consideration from the point of view of fish breeding since this species proved to be suitable for culture. In respect of the total saturated fatty acids (SFA), monounsaturated fatty acids (MUFA), polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFA) and n-3/n-6 proportion, the difference between the tissues of adipose, gonad, liver, muscle, gill and stomach was found to be statistically very significant (PO.01) while it was only significant (PO.05) for n-6 PUFA. It is also determined that palmitic acid in total SFA comparid of 12:0 (lauric), 14:0 (miristic), 18:0 (stearic), and 18:1 n-9 in MUFA respectively, have highe proportion. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Barbus capito capito Güldenstaedt 1773 balığının kas, karaciğer, solungaç, gonad, adipoz dokuları ve mide muhteviyatı yağ asidi profillerinin belirlenmesi | |
dc.title.alternative | Determination of barbus capito capito guldenstaedt 1773 muscle, liver, gill, gonad, adipose and stomach content fatty acid profile | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Gill | |
dc.subject.ytm | Fishes | |
dc.subject.ytm | Liver | |
dc.subject.ytm | Aquatic products | |
dc.subject.ytm | Fatty acids | |
dc.subject.ytm | Barbus capito capito | |
dc.subject.ytm | Tissues | |
dc.subject.ytm | Stomach | |
dc.identifier.yokid | 118886 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 109436 | |
dc.description.pages | 63 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |