Show simple item record

dc.contributor.advisorAras, N. Mevlüt
dc.contributor.authorHaşiloğlu, M. Akif
dc.date.accessioned2020-12-03T13:48:42Z
dc.date.available2020-12-03T13:48:42Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/51441
dc.description.abstractAraş havzası endemik türlerinden Bar bus capito capito'mm. vücut yağ asidi profilinin belirlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmada elde edilen bulgular materyal balığın kültüre uygunluğu dolayısıyla daha çok yetiştiricilik yönünden değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır. Toplam doymuş yağ asitleri (SFA), tekli doymamış yağ asitleri (MUFA), çoklu doymamış yağ asitleri (n-3 PUFA) ve n-3/n-6 oranı bakımından dikkate alman adipoz, gonad, karaciğer, kas solungaç ve mide muhteviyatı arasında istatistiki olarak fark çok önemli (PO.01), çoklu doymamış (n-6 PUFA) yağ asitleri bakımından ise fark önemli (p<0.05) bulunmuştur. Total SFA'yı oluşturan diğer yağ asitleri 12:0 (laurik), 14:0 (miristik), 16:0 (palmitik), 18:0 (stearik) yağ asitlerinden palmitik asitin ve 18:1 n-9 ise MUFA konsantrasyonu içinde önemli bir oranda bulunduğu saptandı.
dc.description.abstractThis study attempts to obtain a fatty acid profile of Barbus capito capito, an endemic species of fish found in the basin of the river, Aras. The findings were taken into consideration from the point of view of fish breeding since this species proved to be suitable for culture. In respect of the total saturated fatty acids (SFA), monounsaturated fatty acids (MUFA), polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFA) and n-3/n-6 proportion, the difference between the tissues of adipose, gonad, liver, muscle, gill and stomach was found to be statistically very significant (PO.01) while it was only significant (PO.05) for n-6 PUFA. It is also determined that palmitic acid in total SFA comparid of 12:0 (lauric), 14:0 (miristic), 18:0 (stearic), and 18:1 n-9 in MUFA respectively, have highe proportion.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleBarbus capito capito Güldenstaedt 1773 balığının kas, karaciğer, solungaç, gonad, adipoz dokuları ve mide muhteviyatı yağ asidi profillerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of barbus capito capito guldenstaedt 1773 muscle, liver, gill, gonad, adipose and stomach content fatty acid profile
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmGill
dc.subject.ytmFishes
dc.subject.ytmLiver
dc.subject.ytmAquatic products
dc.subject.ytmFatty acids
dc.subject.ytmBarbus capito capito
dc.subject.ytmTissues
dc.subject.ytmStomach
dc.identifier.yokid118886
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid109436
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess