Show simple item record

dc.contributor.advisorSerin, Yunus
dc.contributor.authorTaş, Necla
dc.date.accessioned2020-12-03T13:47:22Z
dc.date.available2020-12-03T13:47:22Z
dc.date.submitted2002
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/51360
dc.description.abstractÖZET Doktora Tezi SULU ŞARTLARDA YAZLIK ve GÜZLÜK EKİLEN FİĞ + BUĞDAY KARIŞIMLARINDA EN UYGUN KARIŞIM ŞEKLİ, KARIŞIM ORANI VE BİÇİM ZAMANLARININ BELİRLENMESİ Necla TAŞ Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman : Prof Dr. Yunus SERİN Doğu Anadolu Bölgesinde macar fiği ve tüylü fiğ güzlük olarak yetiştirilebilmeleri nedeniyle kaba yem açığının kapatılmasında önemli bir potansiyele sahiptirler. Ancak fiğlerin ilerleyen gelişme devresi ile birlikte yatması önemli bir problemdir. Yatmanın önlenmesi ile daha fazla ve kaliteli otun eldesi için fiğlerin tahıllar ile birlikte karışım halinde ekilmesi tavsiye edilmektedir. Sonbahar ve ilkbaharda buğday ile 4 farklı karışım oranında (100:0; 90:10, 80:20 ve 70:30) ekilen macar fiği ve tüylü fiğ karışımları buğdayın çiçeklenme ve süt olum dönemlerinde biçilmiştir. Araştırma sulu şartlarda 1998-1999 ve 1999-2000 yılında yürütülmüştür. Macar fiği ve tüylü fiğin buğday ile olan karışımları sonbahar ekimlerinde çok iyi gelişmeleri ve yüksek verimli olmaları nedeniyle sonbaharda güzlük olarak ekilmeleri tavsiye edilmiştir. Macar fıği+buğday karışımları tüylü fığ+buğday karışımlarından daha verimli bulunmuştur. Macar fiği buğday ile %70:30, tüylü fiğ ise %80:20 veya 70:30 karışım oranında ekilerek buğdayın süt olum döneminde biçilmesi önerilmiştir. 2002, 154 sayfa Anahtar Kelimeler : Macar fiğ, tüylü fiğ, ekim zamanı, karışım oranı, biçim zamanı
dc.description.abstractABSTRACT Ph.D. Thesis DETERMINATION OF OPTIMUM MIXTURE TYPE AND RATE, AND CUTTING TIMES FOR VETCH+WHEAT MIXTURES SOWN IN SPRING AND AUTUMN UNDER IRRIGATED CONDITIONS Necla TAŞ Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department Applied Sciences Department of Field Crops Supervisor : Prof Dr. Yunus SERİN Hungarian and hairy vetches have an important potential to cover roughage shortage in Eastern Anatolia since they can be sown in autumn yet, lodging in late growing period is an important problem in vetch culture. Sowing vetches with cereals as a mixture is suggested to obtain more and quality forage and overcome lodging problem. This study was carried both in 1998-1999 and 1999-2000 years. In this study, mixtures of hungarian/hairy vetches and cereals are sown in four different mixtures rates (100:0, 90:10; 80:20 and 70:30) in four different mixtures types in both spring and autumn and they were cut at flowering and milk-dough stage. As a result of the study, since the mixtures of hungarian and hairy vetches with cereals yielded well in autumn sown, they are suggested to be sown in autumn. Also, it was found that hungarian vetch+wheat mixtures were yielding when compared to hairy vetch+wheat mixtures. Hungarian vetch+wheat mixtures with 70:30%, hairy vetch+wheat with the rates 80:20% or 70:30% and cuttings at the milk-dough stage of the wheat crop were suggested. 2002, 154 pages Keywords: Hungarian vetch, hairy vetch, sowing time, mixture rate, cutting timeen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleSulu şartlarda yazlık ve güzlük ekilen fiğ+buğday karışımlarında en uygun karışım şekli, karışım oranı ve biçim zamanlarının belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of optimum mixture type and rate, and cutting times for vetch+wheat mixtures sown in spring and autumn under irrigated conditions
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmSowing date
dc.subject.ytmHarvesting date
dc.subject.ytmMixture rates
dc.subject.ytmHungarian vetch
dc.subject.ytmHairy vetch
dc.identifier.yokid127718
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid121423
dc.description.pages154
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess