Elma suyu konsantresinde patulin miktarının depolama sırasında değişmesi
dc.contributor.advisor | Ekşi, Aziz | |
dc.contributor.author | Koca, Nuray | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:35:03Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:35:03Z | |
dc.date.submitted | 2000 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/511916 | |
dc.description.abstract | ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELMA SÜYÜ KONSANTRESİNDE PATULİN MİKTARININ DEPOLAMA SIRASINDA DEĞİŞMESİ Nuray KOCA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabİlbn Dah Danışman : Prof. Dr. Adz EKSİ Bu çalışmada* 22°, 30° ve 37 °C*de 6 ay süresince depolanan elma suyu konsantrestndeki patoun İçeriğinin parçalanma kinetiği belirlenmiştir. Elma suyu konsantrelerinin başlangıç patalin konsantrasyonları; 25, 64, 105 ve 146 ppb'dlr. Örneklerdeki patalto düzeyi, ISO-8128 tarafindan tanunlanan HPLC yöntem! kullanılarak 1 aylık aralıklarla belirlenmiştir. Sonuçlar, depolama süresince örneklerdeki patulm miktarının azaldığını göstermektedir. 22°, 30° ve 37 °C*de 1 ay depolama sonrasında örneklerdeki patoDn kaybı anasıyla % 16*64, % 40-87 ve % 36-93 olarak bulunmuştur. 22 °C*de depolamanın S. ayının, 30 °C*de 4. aymın, 37 °C'de tee 2. aymm sonunda hiç patalin saptanamamıştır. 22°, 30° ve 37 °C*de depolanan elma soyu konsantrelerindeki patulin İçeriğinin azalması, birinci dereceden bir kinetik modele uymaktadır. 2000, 40 sayEa ANAHTAR KELİMELER : Patalin, elma suyu konsantresi. HPLC, depolama, azalma kinetiği | |
dc.description.abstract | ABSTRACT Master's Thesis CHANGE OF PATULIN CONTENT IN APPLE JUICE CONCENTRATE DURING STORAGE NarayKOCA Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Food Engineering Supervisor : Prat Dr. Aziz EKŞİ In this research, the degradation kinetics of patnDn contents were determined in apple jolce concentrates stored at 22°, 30° and 37 °C during 6 months of storage. The Initial patnlin concentration of apple juice concentrates were 25, 64, 105 and 146 ppb. The patnlin levels of the samples were determined using the HPLC method described by ISO-S128 at one-month intervals. The results indicated that, the patnlin contents of samples throughout the storage were reduced. After one month of storage at 22°, 30° and 37 °C the hiss of patalm in samples were found as %16-64, % 40-87 and % 36-93, respectively. No patnlin was detected after 5 months of storage at 22 °C, 4 months of storage at 30 °C and 2 months of storage at 37 °C. The reduction of patofin contents in apple Juice concentrates stored at 22°, 30° and 37 °C was fitted to a first-order kinetic model 2000, 40 pages KEY WORDS : Patnlin, apple jolce concentrate, HPLC, storage, reduction kinetics ıredüKi^^ | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Elma suyu konsantresinde patulin miktarının depolama sırasında değişmesi | |
dc.title.alternative | Change of patulin concent in apple juice concentrate during storage | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Apple juice concentrate | |
dc.subject.ytm | HPLC method | |
dc.subject.ytm | Patulin | |
dc.subject.ytm | Storage | |
dc.identifier.yokid | 95791 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 95791 | |
dc.description.pages | 40 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |