Show simple item record

dc.contributor.advisorAksoycan, Namık
dc.contributor.authorBalci, İclal
dc.date.accessioned2020-12-30T09:25:46Z
dc.date.available2020-12-30T09:25:46Z
dc.date.submitted1978
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/510871
dc.description.abstractÖ Z E T Streptolysin S in elde edilmesi ve buna ısı, pH, cysteine, üre gibi fizik ve şimik faktörlerin etkisi üzerinde çalışıldı. Streptolysin S, en iyi Hartley besiyeri ve Tip 3 S 84 susu ile aktif tavşan serumu ilâve edilerek elde edildi. Toksin üretimi için Mg, glukoz, cysteinin gerektiği sonucuna varıldı. Elde edilen toksinin ısıya ve pH değişikliğine son derece hassas olduğu ve üre ile inaktif hale geldiği saptandı.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.subjectParazitolojitr_TR
dc.subjectParasitologyen_US
dc.titleÇeşitli besi yerlerinde Streptolysin S üretimi ve buna bazı fizik, şimik faktörlerin etkisi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid198468
dc.publisher.instituteTıp Fakültesi
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid174047
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess