Çeşitli besi yerlerinde Streptolysin S üretimi ve buna bazı fizik, şimik faktörlerin etkisi
dc.contributor.advisor | Aksoycan, Namık | |
dc.contributor.author | Balci, İclal | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:25:46Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:25:46Z | |
dc.date.submitted | 1978 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/510871 | |
dc.description.abstract | Ö Z E T Streptolysin S in elde edilmesi ve buna ısı, pH, cysteine, üre gibi fizik ve şimik faktörlerin etkisi üzerinde çalışıldı. Streptolysin S, en iyi Hartley besiyeri ve Tip 3 S 84 susu ile aktif tavşan serumu ilâve edilerek elde edildi. Toksin üretimi için Mg, glukoz, cysteinin gerektiği sonucuna varıldı. Elde edilen toksinin ısıya ve pH değişikliğine son derece hassas olduğu ve üre ile inaktif hale geldiği saptandı. | |
dc.description.abstract | en_US | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Mikrobiyoloji | tr_TR |
dc.subject | Microbiology | en_US |
dc.subject | Parazitoloji | tr_TR |
dc.subject | Parasitology | en_US |
dc.title | Çeşitli besi yerlerinde Streptolysin S üretimi ve buna bazı fizik, şimik faktörlerin etkisi | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.identifier.yokid | 198468 | |
dc.publisher.institute | Tıp Fakültesi | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.type.sub | medicineThesis | |
dc.identifier.thesisid | 174047 | |
dc.description.pages | 35 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |