Show simple item record

dc.contributor.advisorÇelik, Hasan
dc.contributor.authorTahmaz, Hande
dc.date.accessioned2020-12-30T09:05:44Z
dc.date.available2020-12-30T09:05:44Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/507176
dc.description.abstractKalecik (Ankara) koşullarında yürütülen bu tez çalışması ile Kalecik Bağcılık Uygulama ve Araştırma İstasyonu' nda 1999 yılında kurulan Kalecik Karası klon seleksiyon bağındaki 23 klon adayının 2008-2009 gelişme dönemine ait fenolojik özelliklerinin yanısıra, ürün verim ve kalitesi ile gelişme düzeyinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Klon adaylarının primer tomurcuklarının sürme oranı %69.1 (18 no' lu klon adayı) ile %58.8 (1 no' lu klon adayı), budama odunu ağırlığı 1.09 kg (5 no' lu klon adayı) ile 0.2 kg (2 no' lu klon adayı), omca başına verim değerleri 8.9 kg (12 no' lu klon adayı) ile 0.8 kg (2 no' lu klon adayı), şıra verimi %75.4 (18 no' lu klon adayı) ile %29.8 (12 no' lu klon adayı), omca başına salkım sayısı 44.4 adet (12 no' lu klon adayı) ile 4.5 adet (2 no' lu klon adayı), salkım ağırlığı 224.2 g (1 no' lu klon adayı) ile 136.5 g (14 no' lu klon adayı), tane ağırlığı 2.90 g (14 no' lu klon adayı) ile 1.90 g (2 no' lu klon adayı), şıradaki SÇKM (%) 25.6 (23 no' lu klon adayı) ile 20.8 (7 no' lu klon adayı), titrasyon asitliği (%) 0.54 (2 no' lu klon adayı) ile 0.31 (18 no' lu klon adayı), pH 3.69 (15 no' lu klon adayı) ile 3.02 (2 no' lu klon adayı), tane kabuğunun antosiyanin içeriği 905 mg/kg (22 no' lu klon adayı) ile 745 mg/kg ( 23 no' lu klon adayı), tane kabuğunun tanen içeriği 2.2 g/kg (16 no' lu klon adayı) ile 0.8 g/kg (22 no' lu klon adayı) arasında değişmiştir.Anahtar Kelimeler: Kalecik Karası, klon adayı, gelişme, verim, ürün kalitesi
dc.description.abstractThis experiment was carried out to determine the phenological properties, fruit and yield quality and growth capacity of 23 candidate clones grown at Kalecik Viticulture Research Station during 2008-2009 growth period. Peresent data varied with 69.1 % (clone 18) - 58.8 % (clone 1) for bud-burst performance of primary buds; 1.09 kg (clone 5) ? 0.2 kg (clone 2) for prunning wood weight per vine; 8.9 kg (clone 12) ? 0.8 kg (clone 2) for fruit yield per vine; 75.4 % (clone 18) ? 29.8 % (clone 12) for must yield; 44.4 (clone 12) - 4.5 (clone 2) for cluster number per vine; 224.2 g (clone 1) ? 136.5 g (clone 14) for cluster weight; 2.90 g (clone 14) ? 1.90 g (clone 2) for berry weight; 25.6º B (clone 23) ? 20.8º B (clone 7) for total soluble solids, 0.54 % (clone 2) ? 0.31 % (clone 18) for titratable acidity as tartaric acid, 3.69 (clone 15) ? 3.02 (clone 2) for pH in the must during harvest; 905 mg/kg (clone 22) ? 745 mg/kg (clone 23) for anthociyanin content, 2.2 g/kg (clone 16) ? 0.8 g/kg (clone 22) for tanen content of the berry skin.Key Words: Kalecik Karası, clone candidate, growth, yield, grape qualityen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKalecik karası üzüm çeşidi klon adaylarının gelişme, verim ve ürün kalitesi yönüyle değerlendirilmesi
dc.title.alternativeEvaluation of growth, yield and quality performances of clone candidates of Kalecik karası grape cultivar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid347290
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid258743
dc.description.pages90
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess