Show simple item record

dc.contributor.advisorAltınışık, Kemal
dc.contributor.authorPolatdemir, Ali
dc.date.accessioned2020-12-30T08:44:30Z
dc.date.available2020-12-30T08:44:30Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/502926
dc.description.abstractÖZET Bu çalışma, 5 bölümden oluşmaktadır. 1. bölümde »ısıtma sis temlerinin tanımı ile kaynak araştırması yapıldı* II. bölüm de, yanma teorisi ve sobalarda yanma konusu veri?di.Bu bölüm de sobalarda yanma problemleri ve yanmanın iyileştirilmesi için deneysel bulgulara dayanarak bazı sonuçlar elde edildi ve bu sonuçlar maddeler halinde açıklandı. III. bölümde »kalorimetrik oda ve dizayn esasları verilerek hazırlanan kalorimetrik odanın deneysel olarak toplam ısı geçirgenliği ölçüldü. ölçülen değerin oda yapım tarihinden itibaren zamanla değişeceği ve odanın tam kurumasından son ra değişim göstermîyeceği vurgulandı. IV «bölümde «sobalarda verim ölçümünün rasıl yapıldığı, özel likle direkt metodla sobaların ısıl verim ve ısıl güçlerinin tayini açıkça izah edildi. Son bölümde ise kalorimetrik odada yapılan çeşitli deneylerin sonuçları verildi. Özellikle geliş tirilen kovalı üst çekimli( turbo) ve ön ısıtmalı sobanın, ge rek havayı kirletmemesi gerekse ısıl veriminin yüksekliği de ney sonuçlarından açıkça görüldü. Bu sobada aynı kalorimetrik oda şartlarında denenen piyasa sobalarına göre % 20 lik bir ısıl verim artışı sağlandı.
dc.description.abstractVI SUMMARY This study, consists of 5 chapters. In the first chapter, descriptions of heating siystems and previous studies in the second chapter, the theory of combustion and combustion in stoves were given.From this chapters, in order to impro ve the burning, some results were obtained and these results were explained as articles. In the third chapter, calo rime trie room and its design prin ciple »ere shown and over all heat transmittance of the calorimetric room was measured «Especially, because of wet of calorimetric room, over all heat transmittance will have changed by the time. But, after drying the calorimetric room, the change stops* In the fourth chapter, thermal power MiM efficiency of stoves were explained by means of direct method* The experiments car ried out in the calorimetric room have showed that the stove developed burns the coal without producing smoke, and an inc rease of thermal efficiency of about 20 % according to the stoves commonly used today was optained under the same calori metric room conditions*en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMakine Mühendisliğitr_TR
dc.subjectMechanical Engineeringen_US
dc.titleKalorimetrik oda dizaynı ve soba ısıl veriminin direkt metodla ölçümü
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCalorimetric room
dc.subject.ytmStove
dc.subject.ytmDesign
dc.subject.ytmCombustion
dc.subject.ytmHeating systems
dc.identifier.yokid1963
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityERCİYES ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid1963
dc.description.pages102
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess