Show simple item record

dc.contributor.advisorAras, N. Mevlüt
dc.contributor.authorArslan, Harun
dc.date.accessioned2020-12-03T13:29:17Z
dc.date.available2020-12-03T13:29:17Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/50252
dc.description.abstractBu çalışma Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Akvaryum Balıkları Araştırma Merkezinde yürütülmüştür. Kahverengi alabalık (Salmo trutta fario Linneaus, 1758) yavrularında 60 gün süreyle linolenik asitin (18:3 ?-3) iki ayrı seviyesi (%5,%10) (kontrol grubu hariç)(LNA0, LNA5, LNA10) ile zenginleştirilmiş ticari diyetlerle, farklı fotoperyot koşullarında (12A:12K-24A:0K)(A:Aydınlık-K:Karanlık) yetiştirilen materyal balıkların, büyüme performansları ile kas ve karaciğer dokusundaki yağ asidi profillerine etkileri üzerinde durulmuştur.Ortalama ağırlıkları başlangıçta 4±0,5 g olan yavru balıklar deneme sonunda 24A:OK koşullarında; kontrol, %5 ve %10 linolenik asitle (LNA0, LNA5, LNA10) zenginleştirilmiş gruplarda sırasıyla 12,058gr-13,365gr ve 11,072gr'a 12A-12K'ta ise 12,054gr-12,907gr ve 12,037gr'a ulaşmışlardır. Balıklara ait mutlak büyüme değerleri arasında fark istatistikî olarak önemsiz bulunmuştur. Araştırma sonunda balıkların kas ve karaciğer dokularına ilişkin toplam SFA, MUFA, PUFA; n-3/n6 ve EPA+DHA miktarları muameleler arasında farklı çıkmış ve bu fark istatistikî olarakta çok önemli bulunmuştur.
dc.description.abstractIt was focused on the effects of linolenic acid (18: 3 ?-3) on the brown trout (Salmo trutta fario Linneaus, 1758) in the period of 60 days with commercial diets enriched with two different levels (5%,10%) (control group excluded) of linolenic acid (18: 3 ?-3)(LNA0, LNA5, LNA10) and growth performance and the fatty acid profiles in muscle and liver tissue of material fish which were grown in different photoperiod conditions (12L:12D-24L:0D)(Light/Dark).When average weight of fish was of 4±0,5 g at the begining, the controlled groups enriched with 5% and 10% linolenic acid (LNA0, LNA5, LNA10) reached respectivelly from 12,058g-13,365g to 11,072g as a result of the experiment, under the conditions of 24L:0D. On the other hand, they reached from 12,054g-12,907g to 12,037g under the conditions of 12L-12D. The difference of absolute value of fish growth among the group was statistically insignificant. At the end of this study, it was defined that the total amount of SFA, MUFA, PUFA; n-3/n6 and EPA+DHA of fish muscle and liver tissues was different in comparison of each other and this difference was statistically very significant.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleLinolenik asitce (18:3 ? -3) zenginleştirilen ticari yemlerin farklı fotoperiyot koşullarında kahverengi alabalık (Salmo trutta fario Linneaus, 1758)`ların bazı büyüme parametreleri ve yağ asidi profiline etkileri
dc.title.alternativeThe effects of commercial diets enriched with linolenic acid (18: 3 ? -3) on the growth parameters and oil acid profile of brown trout (Salmo trutta fario Linneaus, 1758) in different photoperiod conditions
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPhotoperiod
dc.subject.ytmGrowth
dc.subject.ytmSalmo trutta fario
dc.subject.ytmFatty acids
dc.subject.ytmGrowth factors
dc.identifier.yokid378748
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid269357
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess