Show simple item record

dc.contributor.advisorKarakaş, Işıl
dc.contributor.authorOğuzlar, Gülçin Özlem
dc.date.accessioned2020-12-30T08:34:21Z
dc.date.available2020-12-30T08:34:21Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/500724
dc.description.abstractBiyoteknoloji, insanlığa gen aktarımı yoluyla canlı organizmalarınniteliklerini değiştirebilme gücünü vermekte ve doğal süreçler ile gerçekleşmesimümkün olmayacak biçimde, bir canlının genetik özelliklerinin diğer bir canlıyaaktarılabilmesini olanaklı kılmaktadır. Biyoteknolojinin tarıma, üreticilere vetüketicilere sunduğu olanaklar, aynı zamanda insan, hayvan ve bitki sağlığı vehayatı üzerinde oluşturabileceği riskleri de gündeme getirmektedir. Tarımsalbiyoteknoloji ürünleri olan genetiği değiştirilmiş organizmalar, tartışmalarınodağını oluşturmaktadır. Genetiği değiştirilmiş organizmalara ilişkin yapılanbilimsel çalışmaların çeşitliliği ve bunların güvenilirliği konusunda bilimçevrelerinde kesin bir yargıya henüz ulaşılamamış olması, biyoteknolojiuygulamalarının oluşturabileceği risklere karşı etkin ve orantılı önlemlerinalınmasını gerektirmektedir.Anahtar kelimeler : Avrupa Birliği, genetiği değiştirilmiş organizmalar, gıdagüvenliği.
dc.description.abstractBiotechnology offers humanity the power to change the characteristics of livingorganisms by transferring the genetic information from one organism, across speciesboundaries, into other organism. While the biotechnology may offer great benefits toagriculture and producers and, potentially, to consumers, it does not come without risks anduncertainty. Being the products of agricultural biotechnology, the genetically modifiedorganisms have been criticized since they have been commercialized worldwide. The varietyof the scientific experiments on GMOs and the uncertain status of the experts on the scientificevidence of their harm, make necessary to take appropriate and proportional measures againstthe risks they pose.Keywords : European Union, genetically modified organisms, food safety.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGenetiktr_TR
dc.subjectGeneticsen_US
dc.subjectHukuktr_TR
dc.subjectLawen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleGenetiği değiştirilmiş organizmalara ilişkin uluslararası ve Avrupa Birliği`ndeki düzenlemeler
dc.title.alternativeThe international and European Legislation on genetically modified organisms
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKamu Hukuku Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid9015757
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityGALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid217738
dc.description.pages100
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess