Les médias et les troubles alimentaires
dc.contributor.advisor | Zıllıoğlu, Merih | |
dc.contributor.author | Kutsal, Sebla | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T08:33:35Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T08:33:35Z | |
dc.date.submitted | 2009 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/500533 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, medyanın yeme bozuklukları üzerine etkisi ile ilgili yapılmış çalışmalar dikkate alınarak, medyanın yeme bozukluklarının gelişimi üzerinde bir şekilde etkisi olduğu önvarsayımı ile yola çıkılmıştır. Öncelikle, belirlenen dergilerin (kadın/erkek), seçilmiş aylardaki nüshalarının içerikleri karşılaştırılarak ?Kadın dergileri, erkek dergilerine kıyasla, daha çok sayıda, incelmeye yönlendiren makale ve reklam içermekte midir?? sorusuna yanıt aranmıştır. Daha sonra bu dergilerinin haber seçicileri (kapı tutucu) olan yazı işleri kadrolarıyla mülakat yapılarak dergiler hazırlanırken gerçekleşen iç süreçler sorgulanmış, ?Kadın dergilerinin inceliği teşvik eden içeriğini göz önünde tutarsak, dergilerdeki yazı işleri kadrosunun, kültür endüstrisinin düzgün işleyişini gözeterek, haber seçme süreçlerine katıldığını iddia edebilir miyiz?? sorusuna yanıt aranmıştır. | |
dc.description.abstract | In this study, considering the effect of media on eating disorders, we presupposed some effect of media on developing eating disorders. Firstly, by comparing chosen magazines (women?s/men?s magazines) we asked the question: ?Do the women magazines have more articles and advertisements that recommend to lose weight than men magazines??. Than, we tried to investige their interior process by interviewing the board of chosen magazines who are the gate keepers and thereby we tried to find an answer to this question: ?Considering that women magazines promote thinness, can we claim that the editorial board of these magazines are contributing to selective processes of formation of this type of content regarding the efficiency of culture industry?? | en_US |
dc.language | French | |
dc.language.iso | fr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İletişim Bilimleri | tr_TR |
dc.subject | Communication Sciences | en_US |
dc.title | Les médias et les troubles alimentaires | |
dc.title.alternative | Medya ve beslenme bozuklukları | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Cultural industry | |
dc.subject.ytm | Media | |
dc.subject.ytm | Editör | |
dc.subject.ytm | Magazines | |
dc.identifier.yokid | 335704 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 250377 | |
dc.description.pages | 140 | |
dc.publisher.discipline | İletişim Bilimleri Bilim Dalı |