Sarımsağın farmokolojik özellikleri
dc.contributor.advisor | Tekol, Yalçın | |
dc.contributor.author | Özsoy, Gülsüm | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T08:22:07Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T08:22:07Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/497982 | |
dc.description.abstract | ÖZET 26-60 yaşları arasındaki sağlıklı 36 erkek denekte sarmısak 0.05 g /kg - 0.3 g/kg arasındaki dozlarda protrombin zamanını ve pıhtılaşma za-.manını uzatmıştır. 24-32 yaşları arasındaki sağlıklı 10 denekte 0.2 g/kg lık tek dozdan sonra kanama zamam, pıhtılaşma zamanı ve protrombin; za manında meydana gelen uzama 3. saatte maksimuma erişmiştir. Bu etki kanama zamanında 5-24. saatler arasında ortadan kalkmış, pıhtılaşma ve protrombin zamanında ise 26 saat devam etmiştir. 0.05 g/kg dozunda p.o verilen sarmısak hem tedavi görmeyen (n=25), diüretik (n=25) ve rezerpin + diüretik tedavisi gören (n=6) hipertansif deneklerde hem de normotansif deneklerde kan basıncını ve nabzı düşürmüş tür. | |
dc.description.abstract | en_US | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Eczacılık ve Farmakoloji | tr_TR |
dc.subject | Pharmacy and Pharmacology | en_US |
dc.title | Sarımsağın farmokolojik özellikleri | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Garlic | |
dc.identifier.yokid | 3164 | |
dc.publisher.institute | Tıp Fakültesi | |
dc.publisher.university | ERCİYES ÜNİVERSİTESİ | |
dc.type.sub | medicineThesis | |
dc.identifier.thesisid | 3164 | |
dc.description.pages | 85 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |