Farklı işlem uygulanarak dondurulan hamsilerde muhafaza süresince oluşan kalite değişiklikleri üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Karaçam, Hikmet | |
dc.contributor.author | Boran, Muhammet | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T07:27:47Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T07:27:47Z | |
dc.date.submitted | 1991 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/487326 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu çalışmada, farklı isleme tabi tutularak, -35`C 'de dondurulduktan sonra, -18`C 'de depolanan hamsilerde oluşan kalite değişiklikleri» mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yapılarak belirlenmiştir. Dondurma öncesi farklı işlem görmüş hamsiler arasında depolama süresince kalite değişimi bakımından önemli bir farkın olmadığı saptanmıştır. Araştırma bulgularına göre, depolama süresi boyunca, hamsilerde mikrobiyolojik açıdan herhangi bir kalite kaybının olmadığı ve depolama süresine paralel olarak su kaybının artış gösterdiği tesbit edilmiştir. Oksidatif bozulma bakımından, 90 gün depolama süresi sonunda hamsilerin azda olsa kalite kaybına uğradığı, ancak 150 gün depolama süresi sonunda tüketilebilir niteliklerini korudukları belirlenmiştir. IV | |
dc.description.abstract | SUMMARY In this study, quality changes of anchovy, processed in different types as gutted and whole and frozen at -35°C and then stored -18`C, has been determined by microbiolocigal and chemical analysis. No significant quality differences were found between any of the processing types. The quality of the anchovy was not affected by bacteria during storage period but the drip loss of fish has increased. Due to oxidative deterioration, it lost its quality on a limited extend in first 90 days, but it keept its consumable properties for 150 days. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Farklı işlem uygulanarak dondurulan hamsilerde muhafaza süresince oluşan kalite değişiklikleri üzerine bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Anchouy | |
dc.subject.ytm | Frozen foods | |
dc.subject.ytm | Storage | |
dc.subject.ytm | Quality | |
dc.identifier.yokid | 14677 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 14677 | |
dc.description.pages | 36 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |