Show simple item record

dc.contributor.advisorKaraçam, Hikmet
dc.contributor.authorBoran, Muhammet
dc.date.accessioned2020-12-30T07:27:47Z
dc.date.available2020-12-30T07:27:47Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/487326
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada, farklı isleme tabi tutularak, -35`C 'de dondurulduktan sonra, -18`C 'de depolanan hamsilerde oluşan kalite değişiklikleri» mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yapılarak belirlenmiştir. Dondurma öncesi farklı işlem görmüş hamsiler arasında depolama süresince kalite değişimi bakımından önemli bir farkın olmadığı saptanmıştır. Araştırma bulgularına göre, depolama süresi boyunca, hamsilerde mikrobiyolojik açıdan herhangi bir kalite kaybının olmadığı ve depolama süresine paralel olarak su kaybının artış gösterdiği tesbit edilmiştir. Oksidatif bozulma bakımından, 90 gün depolama süresi sonunda hamsilerin azda olsa kalite kaybına uğradığı, ancak 150 gün depolama süresi sonunda tüketilebilir niteliklerini korudukları belirlenmiştir. IV
dc.description.abstractSUMMARY In this study, quality changes of anchovy, processed in different types as gutted and whole and frozen at -35°C and then stored -18`C, has been determined by microbiolocigal and chemical analysis. No significant quality differences were found between any of the processing types. The quality of the anchovy was not affected by bacteria during storage period but the drip loss of fish has increased. Due to oxidative deterioration, it lost its quality on a limited extend in first 90 days, but it keept its consumable properties for 150 days.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleFarklı işlem uygulanarak dondurulan hamsilerde muhafaza süresince oluşan kalite değişiklikleri üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBalıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmAnchouy
dc.subject.ytmFrozen foods
dc.subject.ytmStorage
dc.subject.ytmQuality
dc.identifier.yokid14677
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid14677
dc.description.pages36
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess