Show simple item record

dc.contributor.advisorYahyaoğlu, Zeki
dc.contributor.authorKayikçi, Nilüfer Şehnaz
dc.date.accessioned2020-12-30T07:27:43Z
dc.date.available2020-12-30T07:27:43Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/487320
dc.description.abstractBu çalışmada,, çayın dormansi (uyku) döneminden., vegeta- tif (verimlilik) dönemine geçiş, sürecini oluşturan Mart, Nisan ve Mayıs ayları süresince pol i fenol oksidaz enzimi (PFO) aktivitesinin değişimi incelenmiştir. Altı çeşit çay tipi üzerinde yapılan PFO aktivite analizleri neticesinde, söz konusu aylar süresince bütün tiplerde PFO aktivitesinin düzenli olarak arttığı göz lenmiştir. Yapılan istatistiksel me todlardan Korelasyon katsayısı analiz neticesinde PFO aktivitesinin Mart. Nisan ve mayıs ayları süresince değişimş düzenli bir şekilde olduğu.çok yüksek oranda bulunan korelasyon katsayısı ile ortaya konmuştur. Diğer yönden yine PFO aktivite sonuçlarına iki yönlü varyans analizi tatbik edilerek tiplerin ve ayların kendi içlerindeki ilişkilere bakılmıştır: Ayrıca bu iki faktörün birbirleriyle olan etkileşimlerine de bakılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, the relationship between polyphenol oksidase(PPG) activity and March, April and May which are know as the transition period of dormancy state were inves tigated. Sin local types of tea leaves were studied. During this period PPO activity shewed a regular increased. The correlation analyses showed a high level of corre- »!'latio.n of PPO activity. The interaction of PPO activity in levels during these. months were also statistically evaluated. A significant interaction was observed for the change in the levels of PPC activity and months.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDormansi döneminden verimlilik dönemine geçiş sürecinde Türkiye`de yetiştirilen çaylarda (Camellia sinensis (L.) kuntze) polifenol oksidaz enzimi seviyesindeki değişme
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentOrman Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTea
dc.subject.ytmPolyphenol oxidase
dc.subject.ytmDormancy period
dc.subject.ytmProductivity
dc.identifier.yokid15298
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid15298
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess