Show simple item record

dc.contributor.advisorÖğüş, Ay
dc.contributor.authorAkin, Ayşenur
dc.date.accessioned2020-12-30T07:20:59Z
dc.date.available2020-12-30T07:20:59Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/486149
dc.description.abstractiv ÖZET Askorbik asit, bütün ökaryotik organizmalarda çok çeşitli biyolojik fonksiyon gösteren organik bir bileşiktir. Biyolojik fonksiyonlarını kendisinden daha reaktif olan askorbat serbest radikali (AFR) aracılığı ile görür. Askorbat serbest radikali dokularda, semidehidroaskorbat redüktaz enzimi ile tekrar askorbik aside dönüştürülür. Bu çalışmada, semidehidroaskorbat redüktaz enzimi bol bulunduğu patates bitkisinden (Solanum tuberosum) saf laştırıldı. Saflaştırma basamakları sonucu enzim 1169.5 kez daha saf elde edildi. Kromatofokus ile enzimin izoelektrik pH'sı 6.0 olarak saptandı. Çalışmada, elektrokimyasal yöntemle üretilen AFR'nin özellikleri elektronspinrezonans spektroskopisi (esr) ile incelendi.
dc.description.abstractSUMMARY Ascorbic acid performs a variety of biological functions in all eucaryotic organisms. The compound functions via a free radical intermediate which is more reactive than itself. In tissues ascorbate free radical is converted to ascorbic acid by the enzyme semidehydroascorbate reductase. In this study, the enzyme semidehydorascorbate reductase is purified from potato plant ( Solanum tuberosum ) where it is abundant. After several purification steps, the enzyme has been purified 1169.5 fold. The isoelectric pH of the enzyme has been determined as 6.0 by chromatof ocusing. The characteristics of the ascorbate free radical produced electrochemically was detected by electron spin resonance spectroscopy { esr ).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleSemidehidroaskorbat redüktaz enziminin solanum tuberosum (patates)`dan saflaştırılması ve askorbat serbest radikalinin özelliklerinin incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAscorbate
dc.subject.ytmSemidehydroascorbate reductase
dc.subject.ytmPotato
dc.subject.ytmFree radicals
dc.identifier.yokid12625
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid12625
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess