Sağdan kesilmiş poisson süreçlerinin nitelendirilmesi
dc.contributor.advisor | İnal, Ceyhan | |
dc.contributor.author | Yiğiter, Ayten | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T07:09:40Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T07:09:40Z | |
dc.date.submitted | 2000 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/483785 | |
dc.description.abstract | IV ÖZET Bu çalışma, kesilmiş Poisson dağılımlarından yararlanılarak sağdan kesilmiş homojen, homojen olmayan birleşik Poisson süreçlerini tanımlamak ve bu süreçlerin klasik homojen, homojen olmayan, birleşik Poisson süreçlerinin sağladıkları bazı temel özellikleri sağlayıp sağlamadıklarını araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla çalışmanın İkinci Bölümü'nde, klasik Poisson süreçlerinin sağladığı temel özellikler ve kesilmiş Poisson dağılımları hakkında bilgi verilmiştir. Çalışmanın Üçüncü Bölümü'nde, sağdan kesilmiş Poisson süreçleri tanımlanmış ve bu süreçler için, klasik Poisson süreçlerinde verilen bazı temel özellikler incelenmiştir. Çalışmanın Dördüncü Bölümü'nde, sağdan kesilmiş Poisson süreçleri ve klasik Poisson süreçleri incelen özellikler yönünden karşılaştınlmıştır. | |
dc.description.abstract | ABSTRACT The aim of the study, is to define right truncated, homogeneous, nonhomogeneous, compound Poisson processes by using truncated Poisson distributions and to examine whether ensure some basic characteristics of classic homojeneous, nonhomogeneous and compound Poisson processes, or not. For this reason, the basic characteristics of classic Poisson processes and truncated Poisson distributions are given in Chapter EL The right truncated Poisson processes are defined and for these processes some basic characteristics mentioned for classic Poisson processes are considered in Chapter m. Finally, the right truncated Poisson processes and the classic Poisson processes are compared by the aspect of considered characteristics in Chapter IV. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İstatistik | tr_TR |
dc.subject | Statistics | en_US |
dc.title | Sağdan kesilmiş poisson süreçlerinin nitelendirilmesi | |
dc.title.alternative | Characterization of right truncated poisson processes | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Poisson distribution | |
dc.subject.ytm | Poisson process | |
dc.identifier.yokid | 102459 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 97837 | |
dc.description.pages | 67 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |