Search
Now showing items 1-4 of 4
Termofilik Geobacillus sp. TF16 suşundan saflaştırılan fitazın farklı destek materyallerine immobilizasyonu, immobilize enzimlerin karakterizasyonu ve doğal bir besin kaynağındaki fitatı parçalama etkinliğinin incelenmesi
(2019-02-12)
Bu çalışmada yeni tanımlanmış termofilik bir bakteri suşu olan Geobacillus sp. TF16'dan saflaştırılan endüstriyel öneme sahip fitaz enzimi Kitosana ve Ca-Alginata immobilize edildi. Kitosana immobilize enzimin sodyum ...
Termofilik geobacıllus Sp. TF16`dan ksilanazın klonlanması, ekspresyonu, immobilizasyonu, karakterizasyonu ve endüstriyel uygulamalarının incelenmesi
(2019-01-19)
Bu çalışmada, Geobacillus sp. TF16 suşundan 996 bç'lik ksilanazı kodlayan genin baz dizilimi belirlendi ve bu DNA parçası pET-28a(+) vektörüne klonlandıktan sonra, Escherichia coli BL21(DE3)pLysS hücresine aktarılarak ...
Yeni sentezlenmiş 1,2,4- merkapto triazol bileşiklerinin üreaz aktivitesi üzerine etkisinin ın vıtro ve ın sılıco olarak incelenmesi
(2019-01-18)
Bu çalışmada, Merkapto-1,2,4- triazol bileşiklerinin klinik ve endüstriyel öneme sahip üreaz aktivitesini inhibe etme potansiyelleri incelenmiş ve elde edilen bulgulardan alternatif ilaç olarak kullanılabilirliği belirlenmeye ...
Bitki özütleri ve doğal ürünlerin tereyağının bozunmasını önleyici olarak kullanılmaları
(2019-02-28)
Gıda teknolojisi açısından bakıldığında yağ ve yağ içeriği zengin ürünlerin oksidasyona uğrama olasılıkları oldukça fazladır. Oksidasyona uğrayan bu ürünlerin lezzet, renk, doku, koku ve besin değeri gibi karakteristik ...