Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Author "f19d72a4e84e6694590a74bbd7a8d99d"
Now showing items 1-2 of 2
-
Taze ve tütsülenmiş kefal (Mugil so-iuy, Basilewski,1855) ve palamut (Sarda sarda, Bloch, 1838) balıklarının oda ve buzdolabı koşullarındaki kalite değişimlerinin belirlenmesi
Koral, Serkan (KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, taze ve tütsülenmiş Pasifik Kefali ve Palamut balıklan oda ve buzdolabı koşullarında depolanarak, depolama süresince meydana gelen kalite değişimleri belirlenmiştir. Bu amaçla kimyasal ve duyusal analizler ... -
Türkiye`de geleneksel yöntemlerle işlenmiş balık ürünlerinde biyojenik amin miktarlarının tespiti ve oluşumuna neden olan faktörlerin incelenmesi
Koral, Serkan (KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada ülkemizde geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen balık ürünlerinin biyojenik amin miktarlarının tespiti ve amin oluşumunu etkileyen faktörlerin araştırılması hedeflenmiştir. Bu amaçla Türkiye genelinde ...