Browsing TEZLER by Subject "Macaroni"
Now showing items 1-3 of 3
-
Bazı gıdalarımızda metalik kontaminant düzeylerinin belirlenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu çalışmada, insan beslenmesinde ve ülkemiz ihracatında önemli bir yere sahip olan bazı gıda gruplarında kurşun (Pb), kadmiyum (Cd), arsenik (As), ve cıva (Hg) düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle ... -
Farklı depolama koşullarının zenginleştirilmiş makarnanın vitamin içeriği üzerine etkisinin incelenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Vitaminler gibi mikro besin ögesi yetersizlikleri önemli halk sağlığı sorunlarına neden olmaktadır. Bu sorunların giderilmesi için bazı gıdalara zenginleştirme işlemi uygulanmaktadır. Türkiye' de makarna tüketimi ... -
Farklı irmik randımanları ve kurutma sıcaklıklarının makarna kalitesi üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu çalışmada, farklı irmik randımanları ve kurutma sıcaklıklarının makarna kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Kanada-2 (Canadian Western Amber Durum No.2) buğdayı kullanılarak, ilk kırma valsine giren buğdaya ...