Browsing TEZLER by Subject "Heat treatment"
Now showing items 1-7 of 7
-
32CrMoV çeliğinin aşınma direncini arttırmak için yeni bir ısıl işlem metodunun geliştirilmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Borlama yönteminde çelik malzemeler borca zengin bir ortamda belirli sıcaklıkta ve süre ile tutulur ve borun yüzeyden içeriye penetre ederek çelik yüzeyinde FeB ve Fe2B gibi yüksek sertliklere (1500HV-2000HV [1]) sahip ... -
Farklı ısıl işlem uygulanmış sütlerden elde edilen yoğurtların duyusal ve reolojik özellikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ill ÖZET Yoğurt üretim taknolo jisinde başta çiğ sütün bileşim özelliği olmak üzere, süte uygulanan homo jenizas yon, standardizasyon, ısıl işlem, inokülasyon ve inkübasyon koşulları, depolama koşulları gibi teknolojik ... -
Isıl işlemlerin süt proteinlerinin yüzey hidrofobisitesi ve etkileşimleri üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ill ÖZET Süte ısıl işlem uygulanmasıyla belirli bir sıcaklık derecesine kadar protein moleküllerinin açılımı ve daha yüksek sıcaklıklarda hidrofobik etkileşimlerle yeniden düzenlenmesi söz konusudur. Şiddetli ısıl işlemler ... -
Manda içyağı ve koyun kuyruk yağının yağ asidi bileşimi ve bazı karakteristik özellikleri, depolama ve ısıl işlemle fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişim
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu araştırmada manda içyağlan ve koyun kuyruk yağlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ile yağ asidi bileşimleri saptanmış ve beslenme fizyolojisi açısından bu yağların durumu incelenmiştir. Ayrıca depolama ve ... -
Sb katkılı Bİ2-x Pbx Sr2 Ca2 Cu3 O10+x üstüniletken kalın filmlerin elektriksel özellikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Pb ve Sb ile katkılanmış Bij 7_yPbo.3SbySr2 Ca2Cu30z ortalama kompozisyonunda BSCCO kalın filmler MgO (100) alttaşlar üzerine ekran baskı yöntemiyle hazırlanmıştır. Pb ve Sb miktarları ve ısıl işlem ... -
Sütün rennetlenme karakteristikleri üzerine ısı uygulaması sonrası ultrafiltrasyon ile konsantre etmenin etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)SÜTÜN RENNETLENME KARAKTERİSTİKLERİ ÜZERİNE ISI UYGULAMASI SONRASI ULTRAFİLTRASYON İLE KONSANTRE ETMENİN ETKİSİ Bengi Akbulut ÖZ Sütün ısıl işlemi sonucu serum proteinleri denature olarak kazein miselleriyle kompleks ... -
Şeker pancarı orta kademe şurubunda şeker oranı, verim, bileşim ve duyusal özelliklerin araştırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Günümüzde, gıda üreticileri katkı maddesi içermeyen doğal gıdalara giderek artan bir önem vermektedirler. Gıda üreticilerinden başka tüketiciler de rafine edilmemiş ve doğal gıdaları tercih etmeye başlamışlardır. ...