Browsing TEZLER by Subject "Fat replacers"
Now showing items 1-2 of 2
-
Sosis üretiminde kullanılan farklı yağ ikame maddelerin termal özellikleri ve ürün kalitesi üzerine etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada farklı yağ ikame maddeleri kullanılarak üretilen düşük yağlı sosislerin kalitesi ve termal özellikleri incelenmiştir. Bu amaçla ürünlerin nem, yağ, protein, su tutma kapasitesi, proses verimi, renk, tekstür ... -
Yağ ikame edicilerin bisküvi üretiminde kullanımı
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)YAĞ İKAME EDİCİLERİN BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI Eylem Temel Özat Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu çalışmada farklı yağ ikame edicilerin (iki adet karbonhidrat bazlı ve bir adet protein bazlı) ...