Browsing TEZLER by Subject "Carrot"
Now showing items 1-2 of 2
-
Dondurularak muhafaza edilen bazı sebzelerde peroksidaz ve lipoksigenaz enzimlerinin termal inaktivasyon ve reaktivasyon koşullarının belirlenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)DONDURULARAK MUHAFAZA EDİLEN BAZI SEBZELERDE PEROKSİDAZ VE LİPOKSİGENAZ ENZİMLERİNİN TERMAL İNAKTİVASYON VE REAKTİVASYON KOŞULLARININ BELİRLENMESİ K. Savaş Bahçeci Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ... -
Hava sıcaklığı ve akış hızının havuç ve patatesin kuruma hızına etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırmada haşlanmış patates ve havuç örnekleri yan-kesikli tünel tipi kurutucuda faildi hava sıcakla (40 - 70 C) ve akış hızlarında (1.5-2.4 m&n) kurutularak, sıcaklık ve akış hızının kuruma kinetiğine etkileri ...