Browsing TEZLER by Subject "Carbohydrates"
Now showing items 1-2 of 2
-
Amiloglikosidaz enziminin sıcaklığa duyarlı NIPAAm/AAm kopolimer matriste tutuklanması ve maltodeksrinden glikoz şurubu üretimi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Özet iv ÖZET Bu çalışmada sıcaklığa duyarlı NIPAAm/AAm (n-izopropil akrilamid/akrilamid) kopolimer matrisinde fiziksel olarak tutuklanmış amiloglikosidaz enzimi kullamlarak maltodekstrinden sürekli glikoz şurubu üretimi ... -
Bazı ekmek katkı maddelerinin buğday unu ve hamurunda protein karbonhidrat kompleksi üzerine etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu çalışmada, kuvvetli ve orta kalitede hamur özelliklerine sahip olan Bezostaya ve Kıraç ekmeklik buğday çeşitlerinin unlan kullanılmıştır. Hamurlar bu unlar ile oksidan (askorbik asit, potasyum bromat) ve indirgen ...