Browsing TEZLER by Subject "Barley"
Now showing items 1-5 of 5
-
Arpa proteinlerinin çözünürlük ve emülsiyon özelliklerinin incelenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Türk arpa çeşitlerinden Tokak ve Bülbül-89'un protein konsantratlarının çözünürlük ve emülsiyon özellikleri ilk kez bu çalışmada araştırılmıştır. Tokak ve Bülbül-89 çeşidi arpa unlarından protein konsantratları elde ... -
Arpa unu ve çavdar unu ilavesinin buğday unlarının bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve ekmek kalite özellikleri üzerine etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı, buğday ununa, kavuzsuz arpa ve çavdar unundan farklı oranlarda ilave ederek hamur reolojisi ve ekmek kalite özelliklerini araştırmaktır. Kavuzsuz arpa ve çavdar unu buğday ununa %10, 20, 30, 40, 50 ... -
Arpada B-glukan içeriği ve maltkalitesi üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Arpa tahıllar arasında önemli bir yere sahiptir. Başlıca kullanımı hayvan yemleri olsa da önemli miktarda arpa malt sanayiinde kullanılmaktadır. Son yıllarda, arpa P-glukanlarının hipokolesterolemik etkisi nedeniyle, ... -
Malt B-glukanaz içeriği ve malt kalitesi üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Dünyada tahıl ürünleri arasında arpanın hayvan yemi, malt ürünleri ve insan gıdası olarak önemli bir yeri vardır. Arpa danesi karışık bağlı (l-3),(l-4)-P-D-glukan (P- glukan) içermektedir. Malt prosesi sırasında, arpa ... -
Malt üretiminde akrilamid oluşumunun sınırlandırılması
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Akrilamidin Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından ?potansiyel kanserojen? olarak sınıflandırılmasının ardından gıdalarda akrilamid oluşum mekanizması, miktarı ve oluşumunun sınırlandırılması ile ilgili ...