Now showing items 1-5 of 5

    • Arpa proteinlerinin çözünürlük ve emülsiyon özelliklerinin incelenmesi 

      Bilgi, Berna (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Türk arpa çeşitlerinden Tokak ve Bülbül-89'un protein konsantratlarının çözünürlük ve emülsiyon özellikleri ilk kez bu çalışmada araştırılmıştır. Tokak ve Bülbül-89 çeşidi arpa unlarından protein konsantratları elde ...
    • Arpa unu ve çavdar unu ilavesinin buğday unlarının bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve ekmek kalite özellikleri üzerine etkisi 

      Hatami Golzari, Elmira (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmanın amacı, buğday ununa, kavuzsuz arpa ve çavdar unundan farklı oranlarda ilave ederek hamur reolojisi ve ekmek kalite özelliklerini araştırmaktır. Kavuzsuz arpa ve çavdar unu buğday ununa %10, 20, 30, 40, 50 ...
    • Arpada B-glukan içeriği ve maltkalitesi üzerine etkileri 

      Özkara, Recep (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      IV ÖZET Arpa tahıllar arasında önemli bir yere sahiptir. Başlıca kullanımı hayvan yemleri olsa da önemli miktarda arpa malt sanayiinde kullanılmaktadır. Son yıllarda, arpa P-glukanlarının hipokolesterolemik etkisi nedeniyle, ...
    • Malt B-glukanaz içeriği ve malt kalitesi üzerine etkileri 

      Altunkaya, Arzu (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Dünyada tahıl ürünleri arasında arpanın hayvan yemi, malt ürünleri ve insan gıdası olarak önemli bir yeri vardır. Arpa danesi karışık bağlı (l-3),(l-4)-P-D-glukan (P- glukan) içermektedir. Malt prosesi sırasında, arpa ...
    • Malt üretiminde akrilamid oluşumunun sınırlandırılması 

      Basinci, Fatma (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Akrilamidin Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından ?potansiyel kanserojen? olarak sınıflandırılmasının ardından gıdalarda akrilamid oluşum mekanizması, miktarı ve oluşumunun sınırlandırılması ile ilgili ...