Browsing TEZLER by Author "Us, Ferhunde"
Now showing items 1-4 of 4
-
Bazı yağ asitlerinin doğal mısır nişastasının retrogradasyonuna etkisinin araştırılması
Gönenç, İlknur (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-14)Bu çalışma kapsamında doğal mısır nişastasının retrogradasyonuna bazı yağasitlerinin ve depolama sıcaklığının etkisi araştırılmıştır. Doğal mısır nişastası, ikifarklı doymuş yağ asidi olan, palmitik (C16:0), miristik(C14:0) ... -
Biyobozunur metilselüloz-mısır nişastası ve karboksimetilselüloz-mısır nişastası esaslı filmlerin üretimi ile geçirgenlik, mekanik ve yapısal özelliklerinin belirlenmesi
Arik Kibar, Emine Aytunga (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada gliserol ve polietilen glikol ile plastikleştirilmiş, mısır nişastası metilselüloz ve karboksimetilselüloz esaslı bileşik filmlerin üretimi ve karakterizasyonu gerçekleştirilmiştir. Öncelikle filmlerin yapısal ... -
Glutaraldehit kullanarak çapraz bağlı mısır nişastası esaslı filmlerin üretimi ile bu filmlerin geçirgenlik, mekaniksel ve yapısal özelliklerinin belirlenmesi
Gönenç, İlknur (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada mısır nişastası, nişasta/metilselüloz, nişasta/karboksimetilselüloz ve nişasta/polivinil alkol esaslı filmler ve çapraz bağlı eşleniklerinin üretimi ve karakterizasyonu gerçekleştirilmiştir. Filmler gliserol ... -
Kaymaklı ve homojenize yoğurtlarda bazı teknolojik özellikler ile tat-koku ve aroma bileşenlerinin raf ömründe gösterdiği değişimin incelenmesi
Oymael, Berrin (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, endüstriyel boyutta kış ve yaz mevsimlerinde üretilen ve satışa hazır durumda ambalajlanmış kaymaklı ve homojenize yoğurtlar, üç farklı sıcaklıkta (4°C, 10°C ve 22°C) depolanmış ve 0, 7, 14, 20 ve 30. günlerde ...