Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Yoghurt"
Now showing items 1-6 of 6
-
Acidophiluslu yoğurt üretim teknikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, son yıllarda ürün geliştirme ve terapötik özellikli ürünler elde etme kapsamında güncellik kazanan acidophilus'lu yoğurt üretimi, laboratuvar düzeyinde denenmiş ve çeşitli kalite kriterlerine göre ... -
Farklı ısıl işlem uygulanmış sütlerden elde edilen yoğurtların duyusal ve reolojik özellikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ill ÖZET Yoğurt üretim taknolo jisinde başta çiğ sütün bileşim özelliği olmak üzere, süte uygulanan homo jenizas yon, standardizasyon, ısıl işlem, inokülasyon ve inkübasyon koşulları, depolama koşulları gibi teknolojik ... -
Farklı ısıl sistemi uygulanmış sütlerden elde edilen yoğurtların duyusal ve reolojik özellikleri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)T. O. Yuksekc^T -
Peynir suyu tozunun peynir ve yoğurt üretiminde kurumadde arttırıcı olarak kullanılması ve teknolojik özelliklere olan etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)PEYNİR SUYU TOZUNUN PEYNİR VE YOGURT ÜRETİMİNDE KURUMADDE ARTTIRICI OLARAK KULLANILMASI VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERE OLAN ETKİSİ Nilgün GÜNAL ÖZ Peynir suyu, süt endüstrisinde sütün pıhtılaştırılması sonrasında ve peynir ... -
Transglutaminazın süt proteinlerinin bazı işlevsel özelliklerinin değişimi üzerine etkisi ve yoğurt ve peynire uygulanabilirliği
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Tranglutaminazın (TG) süt proteinlerinin modifikasyonu üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla denemeler, standart süt proteinleri karışımının yer aldığı model sistem ve yağsız süt kullanılarak ayrı ayrı yürütülmüştür. ... -
Yoğurt üretiminde jelatin ve sodyum kazeinat kullanımının yoğurt kalitesi üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V ÜZEl Yoğurt dünyada ve özellikle ülkemizde tüketilen fermente süt ürünleri içerisinde önemli bir paya sahiptir. Yoğurdun reolojik,kimyasal ve duyusal özelliklen üzerine birçok faktörün etkili olduğu bilindiğinden bu ...