Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Ultrafiltration"
Now showing items 1-4 of 4
-
Elma suyu üretiminde ozmotik destilasyon ve membran destilasyon uygulamalarının ürün kalitesine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Meyve sularının konsantrasyonunda uygulanan ısıl işleme dayalı geleneksel yöntemler, üründe çeşitli kalite bozulmalarını da beraberinde getirmektedir. Son yıllarda, meyve sularının atmosferik basınçta ve oda sıcaklığına ... -
Elma suyunda Alicyclobacillus acidoterrestris tespiti ve termal inaktivasyon parametrelerinin belirlenmesi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Alicyclobacillus acidoterrestris, asidofilik ve sporlu bir mikroorganizma olup meyve sularına uygulanan tipik pastörizasyon koşullarında canlılığını sürdürebilmekte ve bu ürünlerde arzulanmayan flavor oluşturarak bozulmalara ... -
Nar suyu üretimi üzerine araştırmalar
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)NAR SUYU ÜRETİMİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR Neslihan (Özdemir) Alper Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu çalışmanın amacı, endüstriyel düzeyde uygun bir nar suyu üretim ... -
Sütün rennetlenme karakteristikleri üzerine ısı uygulaması sonrası ultrafiltrasyon ile konsantre etmenin etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)SÜTÜN RENNETLENME KARAKTERİSTİKLERİ ÜZERİNE ISI UYGULAMASI SONRASI ULTRAFİLTRASYON İLE KONSANTRE ETMENİN ETKİSİ Bengi Akbulut ÖZ Sütün ısıl işlemi sonucu serum proteinleri denature olarak kazein miselleriyle kompleks ...