Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Salt"
Now showing items 1-3 of 3
-
Beyaz peynir üretiminde sodyum klorürü düşürülmüş salamura kullanımının kalite üzerine etkileri
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu çalışmada beyaz peynir üretiminde kullanılan salamuradaki sodyum klorür içeriğini alternatif tuzlar kullanarak azaltmak ve böylece hipertansiyon ve benzeri sağlık sorunları olan bireyler için daha güvenli ürün ... -
Hellianthus annus L. tohumlarının çimlenmesi ve fide gelişimi üzerine tuz ve ekzojen poliaminlerinin etkisi
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, kontrollü iklim koşullarında, ayçiçeği (Helianthus annuus L var. Santafe) bitkilerinin çimlenme ve büyümeleri üzerine ayrı ayrı tuz (NaCI) ve poliaminlerin (putresin (Put.), spermin (Spm.), spermidin (Spd.)) ... -
Mitigation of thermal process contaminants by alternative technologies
(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Termal proses sonunda gıdalarda istenen renk, tat, koku ve tekstür oluşmaktadır. Ancak akrilamid, hidroksimetilfurfural (HMF), serbest ve bağlı kloropropanoller ve furan termal proses sonuncunda oluşmakta ve oluşumlarının ...