Albumin`in izoelektrik noktasının sıcaklıkla değişiminin incelenmesi ve bazı proteinlerin elektroforetik ayrılması
dc.contributor.advisor | Yıldız, Salih | |
dc.contributor.author | Sirit, Abdulkadir | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T17:45:01Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T17:45:01Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/468957 | |
dc.description.abstract | II ö 2 E T Organizmanın büyüme ve gelişmesi için son derece lüzumlu olan proteinler; başta enzimler ve hormonlar olmak üzere, bazı organik moleküllerin yapısını teşkil ettikle rinden oldukça önemli bir araştırma materyali olmuştur. Kan plazması proteini devamlı dengede bulunmamakta buna bağlı olarak f i z ikok imyasal ve biyokimyasal özellikler değişebil mektedir, îzoelektrik nokta ( I.E.N. ) bu özellikler ara sında önemli yer tutan bir parametredir. Bu çalışmada Î.E.N. nm* sıcaklıkla değişimi ele alınarak incelenmiştir. Bu amaçla sığır plazma albumininin izoelektrik noktası, 9 °C de ve İS °C de selüloz asetat elektrof orezi metodu kullanı larak tayin edilmiştir. Ayrıca Coturnix coturnix türü bıl dırcın yumurta akı ile Konya Et ve Balık Kurumundan temin edilen sığır kan plazması da aynı metodla fraksiyonlandı- r ı Imıştır. Bu araştırma sonunda sığır plazma albuminin izoelekt rik noktası? 9 °C için 4?65, 10 °C için 4560 olarak bulun muştur. Sığır plazma albumini, sığır plazması ve bıldırcın yumurtasına ait UV pikleri» yürüme mesafeleri ve fraksiyon- lanma işlemleri fotoğraf ik olarak çalışmada verilmiştir. | |
dc.description.abstract | Ill SUMMARY Proteins which are the most useful macro molecules for the growth and development of the organism very important research materials which consists of the structure of some organic molecules. Since blood plasma proteins are not in equilibrium cont iniously, their physical and bioche mical Properties can change. The isoelectric point ( I.E. P.) is the most important Parameter among this properties. In the study» the I.E. P. change with temperature was examined. Thus, the I.E. P. of Bouine Plasma albumin < BPA ) was deter mined by using the cellulose acetate electrophoresis at 9 °C and 18 °C. In addition to that, Coturnix coturnix egg white species and Bovine blood plasma which was provided from Konya Meat and Fish Office were fractionated. As a result of this study, the I.E. P. of BPA was determined as *+,65 and 4,60 at 9 °C and 18 °C respectively Ultraviolet Spectrum, the migration distance and protein band of Coturnix coturnix egg white and bovine plasma were shown as figures. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyokimya | tr_TR |
dc.subject | Biochemistry | en_US |
dc.title | Albumin`in izoelektrik noktasının sıcaklıkla değişiminin incelenmesi ve bazı proteinlerin elektroforetik ayrılması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Isoelectric point | |
dc.subject.ytm | Albumins | |
dc.subject.ytm | Temperature | |
dc.subject.ytm | Electrophoretic analysis | |
dc.subject.ytm | Proteins | |
dc.identifier.yokid | 3207 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SELÇUK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 3207 | |
dc.description.pages | 80 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |