Show simple item record

dc.contributor.advisorAkgül, Attila
dc.contributor.authorÇelik, Şerafettin
dc.date.accessioned2020-12-29T17:40:56Z
dc.date.available2020-12-29T17:40:56Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/468303
dc.description.abstractÂBSTRÂKT Yüksek Lisans Tezi H HARRAN OVASINDA DENENEN SOYA VE YERFISTI?I ÇEŞİTLERİNİN TOHUM VE YA? BİLEŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTİRMA Şerafettin ÇELİK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman 1995,Sayfa Jüri Prof.Dr. Atöla AKGÜL 47 Prof.Dr. Atöla AKGÜL Prof. Dr. Adem ELGÜN Yard. Doç. Dr. Selman TÜRKER Harran Ovası şartlarında denenen yüksek verimli 1 1 soya ve 8 yerfıstığı çeşidinin tohumlarında bin tane ağırlığı ile su, kül, ham protein ve ham yağ miktarları belirlenmiştir. Yağlarda nispi yoğunluk, kırılma indisi, serbest yağ asitleri, peroksit sayısı, iyot sayısı ve sabunlaşma sayısı ite sabunlaşmayan madde miktarı saptanmıştır. Soyada % 10.38-14.35 palmitik, % 14.91-32.02 oleik, % 47.84-59.69 linoleik ve % 5.65-10.45 linolenik; yerfıstığında ise % 9.94-11.49 palmiök, % 37.28- 49.77 oleik, % 31.54-42.56 linoleik ve % 3.07-7.22 araşidik, başhca(önemli) yağ asitleri olarak tespit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Soya, Yerfıstığı, Çeşit, Tohum Anafeleri, Tohum Yağları, Fiziksel ve Kimyasal indisler, Yağ Asitleri Bileşimi
dc.description.abstractABSTRACT M.S. Thesis RESEARCH ON SEED AND OIL COMPOSITION OF SOYBEAN AND PEANUT CULT1VARS EXPERIENCED IN HARRAN PLAIN Şemfettin CELİMİ. Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Food Science and Technology Supervisor 1995, page Jury Prof. Dr. Attila AKGÜL 47 Prof. Dr. Attila AKGÜL Prof. Dr. Adem ELGÜN Yard. Doç. Dr. Setman TÜRKER 11 seeds of soybean and 8 peanut cultivar experienced in Harran Plain were evaulated for weight of thousand seeds, moisture, ash, crude protein and crude oil. Relative density, refractive index, free fatty acids, peroxide value, iodine value, saponification value and unsaponifiables were determined in the seed oiis. 10.38-14.35 % palmitic, 14.91-32.02 % oleic, 47.84-59.69 % linoleic and 5.65-10.45 % linolenic in the soybean oil; and 9.94-11.49 % palmitic, 37.28-49.77 % oleic, 31.54-42.56 % linoleic and 3.07-7.22 % arachidic in the peanut oil were identified as main fatty acids. KEYWORDS: Soybean, Peanut, cultivars, Seed Analyses, Seed Oils, Physical and Chemicial Constant, Fatty Acid Composition.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleHarran Ovasında denenen soya ve yer fıstığı çeşitlerinin tohum ve yağ bileşimi üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeResearch on seed and oil composition of soybean and peanut cultivars experienced in Harran Plain
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmHarran Plain
dc.subject.ytmSeeds
dc.subject.ytmPeanut
dc.subject.ytmSoybean
dc.subject.ytmPlant oils
dc.identifier.yokid45210
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid45210
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess