Sulu şartlarda, ikinci ürün olarak bazı baklagil yem bitkileri ve tahıl karışımlarının yetiştirilme imkanları
dc.contributor.advisor | Özkaynak, İhsan | |
dc.contributor.author | Acar, Ramazan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T17:40:54Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T17:40:54Z | |
dc.date.submitted | 1995 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/468297 | |
dc.description.abstract | ÖZ Yüksek Lisans Tezi SULU ŞARTLARDA, İKİNCİ ÜRÜN OLARAK BAZI BAKLAGİL YEMBİTKİLERİ VE TAHIL KARIŞIMLARININ YETİŞTİRİLME İMKANLARI Ramazan ACAR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Danışman: Prof. Dr. İhsan ÖZKAYNAK 1995, sayfa:68 Jüri: Prof. Dr. İhsan ÖZKAYNAK Yrd.Doç.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Yrd.Doç.Dr. Ahmet TAMKOÇ Bu araştırma, 1994 yılı Temmuz-Ekim ayları arasında, ana ürün hasadından sonra sulu şartlarda ikinci ürün olarak, en iyi baklagil yembitkisi ve tahıl karışımını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme, Konya Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü tarlasında `Tesadüf Blokları` deneme desenine göre 3 tekerürlü olarak kurulmuştur. Araştırmada materyal olarak, `Bülbül` arpa çeşidi, `Apak` yulaf çeşidi, `Presto` tritikale çeşidi, `L-147` adi fiğ çeşidi, `L-1521` kocafiğ çeşidi, `D- 10` yembezelyesi, macar fiği (Populasyon) ve çemen (Populasyon) kullanılmıştır. Ekim 19.07.1994'de ve ot hasadı 10.10.1 994 tarihinde yapılmıştır. En yüksek yeşil ve kuru ot verimi çemen+yulaf karışımında tespit edilmiştir (sırası ile 3103.59 kg/da; 762.36 kg/da).En yüksek ham protein verimi saf olarak yetiştirilen çemen'den (144.78 kg/da) elde edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: İkinci ürün, Sulu şartlar, Baklagil yembitkisi ve tahıl karışı mı, Çemen, Yulaf, Yeşil ot, Kuru ot, Ham protein verimi. | |
dc.description.abstract | ABSTRACT Master Thesis THE GROWING POSSIBILITIES OF MIXTURES OF SOME LEGUME FODDER CROPS AND CEREALS AS SECOND YIELD UNDER IRRIGATED CONDITIONS Ramazan ACAR Selçuk University Graduate School of Naturel and Applied Science Department of Agronomy Supervisor: Prof. Dr. İhsan ÖZKAYNAK 1995, page: 68 Jury: Prof. Dr. İhsan ÖZKAYNAK Ass.Prof.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Ass.Prof.Dr. Ahmet TAMKOÇ This research was conducted to determine the best mixtures of cereals and legume forage crops as second yield after harvesting of the main crop under irrigated conditions, between July and October 1994. The experiment was arrenged in the `randomized blocks` design with 3 replications at Konya Rural Appairs Research Enstitue's field. In the research `Bülbül` barley ev., `Apak` oat cv., `Presto` triticale cv., `L- 147` common vetch cv., `L-1521` narbonne vetch cv., `D-10` field pea cv., hungarian vetch and fenugreek population were used as the experimental materials. Sowing date was 19th July 1994 and harvest was made in 10* October 1994. Maximum green forage and hay yield were obtained from mixed of fenugreek and oat (3103.59 kg/da and 762.36 kg/da, respectively.). Maximum crude protein yield was obtained from only fenugreek (144.78 kg/da). KEY WORDS: Second crop, Irrigated conditions. Mixtures of some cereal and legume, Fenugreek, Oat, Green forage, Hay forage. Crude protein yield. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Sulu şartlarda, ikinci ürün olarak bazı baklagil yem bitkileri ve tahıl karışımlarının yetiştirilme imkanları | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Tarla Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Secondary crop | |
dc.subject.ytm | Fodder plants | |
dc.subject.ytm | Cereals | |
dc.subject.ytm | Field crops | |
dc.subject.ytm | Leguminosae | |
dc.identifier.yokid | 45212 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SELÇUK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 45212 | |
dc.description.pages | 68 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |