Show simple item record

dc.contributor.advisorTürker, Selman
dc.contributor.authorHerken, Emine Nur
dc.date.accessioned2020-12-29T17:38:48Z
dc.date.available2020-12-29T17:38:48Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/467934
dc.description.abstractÖZET Yüksek Lisans Tezi BİSKÜVİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ VE TÜRKİYE'DE BİSKÜVİ SANAYİİNİN PROBLEMLERİ İLE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Emine Nur Herken Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü Danışman: Doç. Dr. Selman TÜRKER 1998, 89 sayfa Jüri: Prof. Dr. Adem ELGÜN Prof. Dr. Muharrem CERTEL Doç. Dr. Selman TÜRKER Bu çalışmada, bisküvi üretim teknolojisi ile birlikte ülkemiz bisküvi sektörü çeşitli yönleriyle araştırılmıştır. Kapasite ve üretim miktarları, maliyet unsurları, ithalat, ihracat, üretimde kullanılan hammaddeler ve uygulanan teknolojiler incelenmiştir. Bisküvi sanayiinin karşılaştığı sıkıntıların başlıcaları; teknoloji, eleman, pazarlama, finansman ve üretim problemleri olarak belirlenmiştir. Problemlerin beraberinde çeşitli çözüm önerileri verilmiştir. Bisküvi sektöründeki fabrikaların her aşamada kaliteye önem vermeleri, pazarlamada yeni politikalar belirlemeleri gerekmektedir. Sektörün, ülkemize gerek işsizlik sorununun çözümü açısından, gerekse ekonomik açıdan sağladığı katkılar büyüktür. Bunun yanında devletin halihazırda uyguladığı bazı ekonomik ve ticari politikaların değiştirilmesi mümkün olursa, sektörün gelişimine katkıda bulunulmuş olacaktır. Anahtar Kelimeler: Bisküvi, kraker, gofret,kek, Türkiye'de bisküvi sanayii, bisküvilik buğday, bisküvilik un, bisküvi yapım teknolojisi.
dc.description.abstractABSTRACT Masters Thesis BISCUIT PRODUCTION TECHNOLOGY AND THE PROBLEMS OF BISCUIT INDUSTRY IN TURKEY WITH SOLUTION PROPOSALS Emine Nur Herken Selçuk Üniversty Graduate School of Natural and Applied Science Department of Food Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Selman TÜRKER 1998, 89 page Jury: Prof. Dr. Adem ELGÜN Prof. Dr. Muharrem CERTEL Assoc. Prof. Dr. Selman TÜRKER In this study, general biscuit production technology and Turkey's biscuit technology was investigated. Capacity and production amounts, costs, import, export, substances used in production and production technology were investigated. The main problems faced by biscuit industry were determined as technology, worker, financial problems and production problems. Various solution proposals were given with problems. Factories in biscuit sector must pay attention to quality for each step, must determine new sale politics. There are many suplements of the sector for both solutions to the unemployment and also economically. By this fact, if some of goverments economic and commercial politics are possible to be changed there will be a good suplement for sector's development. i Key Words: Biscuit, cracker, wafer, cake, biscuit industry in Turkey, biscuit wheat, biscuit flour, biscuit production technology.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBisküvi üretim teknolojisi ve Türkiye`de bisküvi sanayinin problemleri ile çözüm önerileri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmBiscuit
dc.subject.ytmBiscuit industry
dc.identifier.yokid78694
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid78694
dc.description.pages89
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess