Show simple item record

dc.contributor.advisorÖnder, Mustafa
dc.contributor.authorÜçer, Fatma Betül
dc.date.accessioned2020-12-29T17:37:17Z
dc.date.available2020-12-29T17:37:17Z
dc.date.submitted1999
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/467664
dc.description.abstractoz Yüksek Lisans Tezi KONYA EKOLOJİK ŞARTLARINDA BAZI NOHUT ÇEŞİTLERİNİN İKİNCİ ÜRÜN OLARAK YETİŞTİRİLMESİ F. Betül ÜÇER Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman : Doç. Dr. Mustafa ÖNDER 1999, Sayfa : 33 Jüri : Doç. Dr. Mustafa ÖNDER Prof. Dr. Cemalettin Y. ÇİFTÇİ Yrd. Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇ Bu araştırma; Konya îli'nde ana ürün arpadan sonra ikinci olarak yetiştirilebilecek en uygun nohut çeşitlerini tesbit etmek ve sonuçta aynı yıl içerisinde birim alandan daha fazla gelir sağlamak amacıyla 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Kampus Deneme Arazisinde kurulmuştur. Deneme, tesadüf blokları deneme tertibine göre 5 nohut çeşidi ile 4 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Denemenin ekimi arpa hasadını müteakip Temmuz ayının 1. haftası içinde yapılmış olup, sıra arası 30 cm, sıra üzeri 15 cm olarak uygulanmıştır. Yağmurlama metodu ile 3 defa sulama yapılmış ve kaymak tabakasını kırarak toprağın havalanmasını sağlamak amacıyla bitkiler 10-15 cm olunca 1 defa çapa uygulama işlemi yapılmıştır. Denemede kullanılan nohut çeşitleri arasında bitkide bakla sayısı, bitkide dal sayısı, bitkide dane sayısı ve bin dane ağırlığı bakımından istatistiki olarak önemli fark lar ortaya çıkmıştır. Dane verimi, bitki boyu ve ilk bakla yüksekliği bakımından istatis tiki olarak çeşitler arasında bir fark gözlenmemiştir. Anahtar Kelimeler : Nohut çeşitleri, ikinci ürün, dane verimi, ekim zamanı.
dc.description.abstractABSTRACT Master Thesis THE GROWING AS SECOND CROP SOME CHICKPEA VARIETIES IN KONYA F. Betül ÜÇER Selçuk Universty Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Field Crops Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖNDER 1999, Page : 33 Jury : Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖNDER Prof. Dr. Cemalettin Y. ÇÎFTÇÎ Asst. Prof. Dr. Ahmet TAMKOÇ This rerearch was conducted Kampus plain in Konya province in order to de termine the chickpea varieties that are most suitable to be grown as second crop after barley is to produce the highest income from unit area within one year. Experiments were contucted in randomized block design with 5 treatments and 4 replications. Experiments were planted in the first week of July after or barley harvest, row spaces were 30 cm and 15 cm on row were applied. There was a statistically significant difference fruit number, branch number, grain number, thousand grain number in between varieties of chickpea. There was no statistical difference between the varieties in grain yield, plant height and first fruit height. Key Words : Chickpea varieties, second crop, grain yield, sowing time. MÂNTASYON uiZüSİen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKonya ekolojik şartlarında bazı nohut çeşitlerinin ikinci ürün olarak yetiştirilmesi
dc.title.alternativeThe Growing as second crop some chickpea varieties in Konya
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSecondary crop
dc.subject.ytmKonya
dc.subject.ytmField crops
dc.subject.ytmChickpea
dc.identifier.yokid84627
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid84627
dc.description.pages31
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess