Show simple item record

dc.contributor.advisorTamkoç, Ahmet
dc.contributor.authorAvci, Mehmet Ali
dc.date.accessioned2020-12-29T17:35:30Z
dc.date.available2020-12-29T17:35:30Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/467337
dc.description.abstractÖZET Doktora Tezi DOĞAL VEJETASYONDAN SEÇİLEN ADİ FİĞ (Vicia sativa L.) HATLARINDA VERİM VE BAZI BİTKİSEL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ Mehmet Ali AVCI Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇ 2001, Sayfa: 99 Jüri :Yrd.Doç.Dr. Ahmet TAMKOÇ Prof.Dr. Hayrettin EKİZ Prof.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Doç.Dr. Cafer Sırrı SEVİMAY Doç.Dr. Mustafa ÖNDER Bu araştırma, doğal vejetasyondan seçilen adi fiğ (Vicia sativa L.) hatlarında dane verimi ve bazı bitkisel özelliklerin belirlenmesi amacı ile Konya ekolojik şartlarında 1997 ve 1998 yıllarında yapılmıştır. Araştırmada materyal olarak 17 fiğ hattı ve kontrol olarak 4 fiğ çeşidi (Kara Elçi, Ürem-79, Kubilay-82 ve Populasyon) kullanılmıştır. Araştırmada; çıkış gün sayısı, çıkış yapan bitki sayısı, %50 çiçeklenme, hasat gün sayısı, canh bitki sayısı, bitki boyu, yaprak uzunluğu, yaprakta yaprakçık sayısı, yaprakçık boyu, yaprakçık eni, ana dal sayısı, alt meyve yüksekliği, bitkideki meyve sayısı, meyvedeki dane sayısı, bitkideki tohum potansiyeli, bitki başına biyolojik verim, bitki başına dane verimi, biyolojik verim, dane verimi, bin dane ağırlığı, ham protein oranı ve verimi üzerinde durulmuştur. Fiğ yetiştirmede asıl amacın tohum veya ot üretmek olduğundan 2 yıllık ortalama sonuçlara göre, en fazla tohum verimi 60.2 kg/da ile F-116 numaralı hattan ve en fazla biyolojik verim de 213.2 kg/da ile F-l numaralı hattan elde edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER : Doğal vegetasyon, seçme, adi fiğ, dane verimi, bitkisel özellikler.
dc.description.abstractABSTRACT PhD Thesis THE DETERMINATION OF YHLLD AND SOME PLANT CHARACTERISTICS OF COMMON VETCH (Vicia saüva L.) LINES SELECTED FROM NATURAL VEGETATION Mehmet Ali AVCI Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Field Crops Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Ahmet TAMKOÇ 2001, Page: 99 Jury : Assoc.Prof.Dr. Ahmet TAMKOÇ ProfDr. Hayrettin EKİZ Prof.Dr. Mevlüt MÜLAYİM Assoc.Prof.Dr. Cafer Sırrı SEVİMAY Assoc.Prof.Dr. Mustafa ÖNDER This research was conducted to determine the yield and some plant characteristics of common vetch {Vicia sativa L.) lines which was selected from natural vegetation. 17 vetch lines and 4 vetch varieties as controls were used in all experiments. Number of days to emergence, number of plants to emergence, 50 % flowering, number of days to harvest, number of standing plants, plant height, leaf lenght, leaflet number per leaf, leaflet lenght, leaflet width, number of main branches, bottom pod height, number of pods per plant, seed number per pod, potential seed per plant, biological yield per plant, seed yield per plant, biological yield, seed yield, 1000 seed weight, protein content and yield were determined. According to the mean values of two years, the highest seed yield was obtained from F-116 line (0.602 t/ha) and the highest biological yield was from F-l line (2.132 t/ha). KEY WORDS : Natural vegetation, selection, common vetch, seed yield, plant characteristics.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDoğal vejetasyondan seçilen adi fiğ (vicia sativa L. ) hatlarında verim ve bazı bitkisel özelliklerin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe Determination of yield and some plant characteristics of common vetch (vicia sativa L. ) lines selected from natural vegetation
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPlant properties
dc.subject.ytmVetch
dc.subject.ytmField crops
dc.subject.ytmGrain yield
dc.subject.ytmVegetation
dc.identifier.yokid115329
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid106180
dc.description.pages99
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess