Show simple item record

dc.contributor.advisorSezgin, Mehmet
dc.contributor.authorÇitil, Özcan Bariş
dc.date.accessioned2020-12-29T17:28:41Z
dc.date.available2020-12-29T17:28:41Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/466053
dc.description.abstractÖZET Kanatlı rasyonlarında kullanılan bazı yem hammaddelerinin yağ asidi kompozisyonları gaz kromatografi metoduyla araştırılmıştır. Bu yem hammaddelerinde toplam 38 farklı yağ asidi belirlenmiştir. Bu yağ asitleri C 8 ile C 24 arasında değişiklik göstermiştir. Hayvansal kaynaklı yem hammaddelerinde en çok doymuş yağ asitleri, bitkisel kaynaklı yem hammaddelerinde ise doymamış yağ asitleri tespit edilmiştir. Yağ asidi bileşimlerinde yem hammaddesine göre önemli farklılıklar olduğu bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: gaz kromatografi, yağ asidi bileşimi, yem ıı
dc.description.abstractABSTRACT Determination of fatty acid compositions of some feed row materials in poultry diets were investigated by gas chromatographic method. Total 38 different fatty acids were determineted in the compositions of row feed materials. These fatty acids were C 8 - C 24. The major fatty acids were saturated fatty acids in animal source row feeds, however were unsaturated fatty acids in plant source row feeds. It was found that differences were present in fatty acid compositions between row feed materials in these poultry diets. Key Words: gas chromatography, fatty acid composition, feed 111en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleKanatlı rasyonlarında kullanılan bazı yem hammaddelerinin yağ asitleri kompozisyonlarının belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of fatty acid compositions of some feed row materials in poultry diets
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid189648
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid167736
dc.description.pages83
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess