Show simple item record

dc.contributor.advisorDemir, Fikret
dc.contributor.authorKara, Tansu
dc.date.accessioned2020-12-29T17:20:53Z
dc.date.available2020-12-29T17:20:53Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/464551
dc.description.abstractBu çalışmada, muzun farklı kurutma havası sıcaklığı ve ön işlem şartlarında gösterecekleri kurutma karakteristikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Denemelerde hava sıcaklığı olarak 60 0C, 70 0C ve 80 0C, hava hızı olarak 2.0 m/s alınmıştır. Muz örnekleri, kurutma öncesi ön işlem olarak 6 mm ve 9 mm kalınlığında dilimlendikten sonra kurutulmuşlardır. Elde edilen verilerden yararlanılarak istatistiki değerlendirmeler yapılmıştır.Denemeler sonucunda, hava sıcaklığının ve kurutma öncesi uygulanan ön işlemin muzun kuruma hızı üzerine etkisi belirlenmiştir. Muz örneklerine ait kuruma sabiti (k) değerleri, 6 mm kalınlığındaki muz örneklerinde 1,0571?..1,6632 arasında, 9 mm kalınlığındaki muz örneklerinde ise 0,7420?. 1,4129 arasında bulunmuştur.ANAHTAR KELİMELER: Muz, hava sıcaklığı, hava hızı, ön işlem, kuruma hızı, kuruma sabiti
dc.description.abstractIn this study the drying characteristics of banana for different air temperature and pretreatments were determined. In the trials, air temperatures as 60 0C, 70 0C, 80 0C and air velocities as 2.0 m/s were taken. Banana samples that cut at thickness 6 mm, 9 mm and were dried. Statistical evaluations were done from data which taken trials.In the trials result, the effects on banana drying velocity of air temperature and applied pretreatment were determined. Drying coefficient (k) values for samples of banana were found 1,0571?..1,6632, 6 mm; 0,7420?..1,4129, 9 mm respectively.KEY WORDS: Banana, air temperature, air velocity, pretreatment, drying velocity, drying cefficient.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleMuzun farklı kurutma şartlarındaki kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe determination of drying characteristics at conditiones different drying of banana
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarım Makineleri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid304541
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid178851
dc.description.pages67
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess