Show simple item record

dc.contributor.advisorÇiftçi, Nizamettin
dc.contributor.authorÇivicioğlu, Nurcan
dc.date.accessioned2020-12-29T17:13:28Z
dc.date.available2020-12-29T17:13:28Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/463130
dc.description.abstractBu araştırma ile patates tarımında; karık, yağmurlama ve damla sulama yöntemi uygulamalarının toprak profilindeki tuz dağılımına etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sulama yöntemlerinin hepsinde sulama aralığı 7 gün olup, parsellere her sulamada, eksilen toprak nemini tarla kapasitesine getirecek kadar sulama suyu verilmiştir. Sulama suyu miktarının belirlenmesinde, ?t Profil Probe cihazından faydalanılmıştır.Araştırma sonucunda; deneme başlangıcı ve sonrasındaki tuz değerlerinde, 0 ? 30 cm ve 30 ? 60 cm katmanı için en fazla düşüş sırasıyla, % 52,9 ve % 52,6 ile karık sulama yönteminde; 60 ? 90 cm ve 90 ? 120 cm katmanında ise en fazla artış sırasıyla, % 58,8 ve % 54,6 ile yağmurlama sulama yönteminde görülmüştür. Toprakta en fazla tuz birikimi 0 ? 60 cm derinliğindeki katmanlar için damla sulama yönteminde, 60 ? 120 cm derinliğindeki katmanlar için ise yağmurlama sulama yönteminde gözlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Toprak tuzluluğu, Sulama, Sulama yöntemi, Patates
dc.description.abstractIn this studay, it is aimed to determine the effects of furrow, sprinkler and drip irrigation methods on soil profile salt distribition. The irrigation interval at all irrigation methods was 7 (seven) day, the deficit water content of soil was replenished to the field capacity in each irrigation (FC). The irrigation content of soil was measured by DeltaT Profil Probe moisture meter.As a results of the study, it was observed that maximum decrease between the initial and final electric condoctivity (EC) occured in furrow irrigation method at the soil depth of 0 ? 30 cm and 30 ? 60 cm with value %52,9 and %52,6 respectively, at the soil dept of 60 ? 90 cm and 90 ? 120 cm, maximum increase occored in sprinkler irrigation method with values %58.8 and %54,6 repsectively. The maximum salt accumulation was observed at the soil depth of 0 ? 60 cm in drip irrigation method and at the soil depth of 60 ? 120 cm in sprinkler irrigation.Keywords: Soil salinity, Irrigation, Irrigation methods, Potato.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKonya`da, patates tarımında, farklı sulama yöntemlerinin topraktaki tuz dağılımına etkisi
dc.title.alternativeThe effects of different irrigation methods in potato cultivation on soil salt distribution at Konya region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı
dc.subject.ytmIrrigation
dc.subject.ytmPotato
dc.subject.ytmIrrigation methods
dc.identifier.yokid380179
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid275106
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess