Browsing TEZLER by Subject "Saccharomyces cerevisiae"
Now showing items 1-3 of 3
-
Determination of some microbiological properties of the vinegars produced by traditional methods, the isolation and molecular identification of acetic acid bacteria in the microbiota
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-10-08)Sirke oluşumunda rol olabilecek mikrobiyota hakkında bilgi edinmek amacıyla, geleneksel yöntemlerle üretilmiş 41 adet sirke örneği üzerinde bazı mikrobiyolojik ve kimyasal analizler gerçekleştirilmiştir. Kimyasal analizlerden ... -
Saccharomyces cerevisisae ile pirit külünün Biyodesülfürizasyon sürecinin modellenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Pirit külünde bulunan kükürdün (%0,5), Saccharomyces cerevisiae ve Acetobacter aceti kullanılarak giderilmesi için kesikli sıvı durum tepkime kabı içinde yapılan biyodesülfürizasyon işlemlerinin Michaelis-Menten ve Monod ... -
Sukroz ve glukoz varlığında saccharomyces cerevısıae`da ilgili gen bölgelerinde meydana gelen epigenetiksel değişimlerin araştırılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Saccharomyces cerevisia'da SUC2 ve HXT10 gen bölgelerinde çevresel uyaranlardan biri olan besinin meydana getirdiği epigenetiksel değişimler, kantitatif metilasyon analizlerden biri olan COBRA (Combined ...