Browsing TEZLER by Subject "Quality properties"
Now showing items 1-4 of 4
-
Isının, kültür kullanmanın ve ambalaj işleminin kaşar peyniri kalite tad ve aromasına etkileri üzerinde araştırmalar
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Kars ekolojik koşullarında farklı sıra arası ve üzeri mesafelerin şeker pancarının (Beta vulgaris saccharifera L.) verim ve kalite özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Amaç: Bu çalışma, farklı sıra arası ve üzeri ekim mesafelerinin şeker pancarının verim, verim unsurları ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla Kars ekolojik koşullarında 2020 yılında yapılmıştır. Yöntem: Araştırmada ... -
Ön-sürgülendirme tarihlerinin ve dikim metotlarının patatesin (Solanum tuberosum L. ) verim, verim unsurları ve bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Yüksek Lisans Tezi ÖN-SÜRGÜNLENDİRME TARİHLERİNİN VE DİKİM METOTLARININ PATATESİN (Solanum tuberosum L.) VERİM, VERİM UNSURLARI VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ Zühal KAVURMACI Atatürk Üniversitesi Fen ... -
Sığır kıymasının kalite özellikleri ve raf ömrüne ısırgan otu (Urtica dioica L.) ve modifiye atmosferde ambalajlamanın etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, sığır kıymalarının raf ömrü ve kalite özellikleri üzerine liyofilize ısırgan otu su ekstraktı ve MAP'ın etkileri incelenmiştir. Bu amaçla aerobik kontrol, MAP (%80 O2+%20 CO2) kontrol, 250 ppm liyofilize ...