Browsing TEZLER by Subject "Lactobacillus acidophilus"
Now showing items 1-3 of 3
-
Enkapsülasyon işleminin dondurma depolama periyodu boyunca probiyotik Lactobacillus acidophilus stabilitesi üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, probiyotik Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 suşu, %4 konsantrasyonlu aljinat süspansiyonunda immobilize edilmiş ve ekstrüzyon yöntemiyle enkapsüle edilerek dondurmaya ilave edilmiştir. 3 ay süresince ... -
Farklı probiyotik kültürler kullanılarak üretilen beyaz peynirin olgunlaşma periyodu boyunca bazı kalite kriterlerinin araştırılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, laktik starter kültüre [Lactococcus lactis ve Lactococcus cremoris (kontrol) (A)] ek olarak farklı probiyotik kültür [Bifidobacterium bifidum BB-12 (B), Bifidobacterium bifidum BB-12+Lactobacillus acidophilus ... -
Probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonla sağlığa yararlı etkilerinin arttırılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Probiyotik Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 suşu ekstrüzyon metoduyla mikroenkapsüle edilmiş, oluşturulan model sindirim sisteminde canlılığını sürdürebilme yeteneği araştırılmış ve fermente bir süt ürünü olan yoğurtta ...