Browsing TEZLER by Subject "Calcium chloride"
Now showing items 1-3 of 3
-
Kalsiyum klorürün (CaCl2) pastırmanın bazı kalite ve teknolojik özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Pastırmada gevreklik artışı sağlamak ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla sığır Semitendinosus kaslarına % 5 ağırlık artışı sağlayacak miktarda 0.3 M CaCf2 injeksiyonu yapılarak 24 saat bekletildikten sonra ... -
Kemik tozu solüsyonu, CaCl2 ve IAA uygulamalarının tuz stresi altındaki fasulye (Phaseolus vulgaris) bitkisinin fizyolojik parametreleri üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada CaCl2 ve kemik tozu solüsyonu uygulamalarının, tuz (NaCl) stresine maruz bırakılmış fasulye (Phaseolus vulgaris) bitkisine ait yaprak dokusundaki protein miktarları, fotosentetik pigment içerikleri, antioksidan ... -
Pastörize inek sütünden starter kültür ve farklı dozlarda kalsiyumklorür (CaC12) ve lesitin ilavesiyle üretilen taze ve olgunlaştırılmış beyaz peynirin bazı kalite kriterleri ve peynir veriminin tesbiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu ar aştır mada, beyaz peynir üretiminde standardize ve pastörize edilmiş inek sütü kullanıl mistir. Peynir üretiminde süte, starter kültür, CaCl2 ve lesitin katkı maddesi olarak ilave edilmiştir. Peynir veriminin ...