Browsing TEZLER by Subject "Cake"
Now showing items 1-2 of 2
-
Düşük kalorili kek üretiminde kavrulmuş buğday unu, stevya ve polidekstroz kullanım imkanının araştırılması
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, 250°C'de 5.5 dk kavrulan buğday taneleri tam randımanlı olarak öğütülerek kavrulmuş un elde edilmiştir. Farklı seviyelerde kavrulmuş buğday unu (%0, %50, %100) ile farklı seviyelerde şeker (%0, %50, %100) ... -
Farklı yöntemler uygulanarak elde edilmiş modifiye nişastaların kek kalitesi üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Normal ve farklı yöntemler uygulanarak modifiye edilmiş buğday ve mısır nişastalarının fizikokimyasal ve termoanalitik özelliklerinin belirlenmesi ile bu nişastaların değişik oranlarda kek karışımlarında kullanılmasının ...