Browsing TEZLER by Author "ca992b1dbc10d44492365df7440cfe46"
Now showing items 1-2 of 2
-
Çok boyutlu dilim ve silindirik geometrili taze ve işlenmiş bazı et ürünlerinin donma ve çözülme zamanlarının deneysel yolla ve sonlu farklar yöntemi ile oluşturulmuş bilgisayar programı kullanılarak belirlenmesi
Tülek, Yahya (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İ ÖZET Araştırmada, 4 değişik ortam sıcaklığında (-30, -35, -40 ve -45°C) dondurulan ve 7°C`lik ortam sıcaklığında çözülen et ve et ürünlerinin donma ve çözülme zamanlan deneysel olarak belirlenmiştir. Her sıcaklık derecesi ... -
Taze sığır etlerinin bir boyutlu ısı transferi uygulanarak değişik ortam sıcaklıklarında dondurma ve çözülme zamanlarının deneysel ve matematiksel modellerle belirlenmesi
Tülek, Yahya (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Freezing and thawing time of infinite slab shape fresh, deboned, lowfat beef blocks were experimental~ determined. Freezing and thawingtemperatures and conditions were tried to simulate to the conditionswhich have been ...