Browsing TEZLER by Author "004388286ea112e420fe27149bb8203c"
Now showing items 1-2 of 2
-
Erzurum piyasasında satışa sunulan kavurmalardan izole edilen mikroorganizmaların yağ asitleri kompozisyonuna göre tanısı ve kavurmaların bazı kimyasal özellikleri
Çetin, Bülent (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada 41 adet kavurma numunesi şansa bağlı olarak, Erzurum piyasasmda mevcut satış noktalarından temin edilmiş, bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri açısından incelenerek, izole edilen bazı bakterilerin ... -
Koruyucu kültür ve laktik asit uygulamalarının tavuk etlerinde raf ömrü ve salmonella typhimurium gelişimi ve önemli bazı mikroorganizmaların inhibisyonu üzerine etkileri
Çetin, Bülent (ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-01)Salmonella Typhimurium ile inokule edilen ve edilmeyen bagetler, Lactobacillusplantarum ve Lactobacillus reuteri koruyucu kültürleri ve farklı laktik asit çözeltileri(% 0,5; 1,0; 1,5; 2,0) ile muamele edilerek farklı ...