Search
Now showing items 1-2 of 2
Farklı kurutma yöntemlerinin bazı kayısı çeşitlerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerine etkisi
(2018-08-06)
Bu araştırmada materyal olarak Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü bahçelerinden hasat edilen 13 farklı kayısı çeşidi (Adilcevaz, Alkaya, Aprikoz, Çataloğlu, Hacıhaliloğlu, Hasanbey, İsmailağa, Kabaaşı, Mahmudun Eriği, ...
Dut pekmezinin bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine depolamanın etkisi
(2018-08-06)
Bu çalısmada 3 adet beyaz dut meyvesi (Morus alba L.) ve 15 adet dut pekmeziörneklerinin antioksidan aktiviteleri, toplam fenolik madde miktarları, ile bazı fizikselve kimyasal özellikleri arastırılmıstır. Pekmez örnekleri ...