Search
Now showing items 1-9 of 9
Çiğ ve pastorize inek sütünden yapılan ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan tulum peynirlerinin bazı kalite kriterlerinin tespiti
(2018-08-06)
Araştırmada, kaliteli ve standart Tulum peynirini sürekli olarak piyasadan temin edelebilme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla, aynı bileşimdeki inek sütünden iki tekerrürlü olarak çiğ süt Tulum peyniri ve pastörize ...
Erzurum yöresinden toplanan küflü tulum peynirlerinden izole edilen Penicillum roqueforti suşlarının tulum peynirlerindeki aktivitesiyle oluşan toksikolojik ve kimyasal değişmeler
(2018-08-06)
^tefe ÖZET ___ Araştırmada küflü tulum peynirlerinden toksin üretmeyen küf suşlarının izolasyonu yapılarak tulum (civil + lor) peynirlerine aşılanıp mikotoksin yönünden güvenilir bir tulum peyniri üretimi amaçlanmıştır. ...
Tulum peynirinde farklı depolama şartlarında aflatoksin oluşum potansiyelinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi TULUM PEYNİRİNDE FARKLI DEPOLAMA ŞARTLARINDA AFLATOKSİN OLUŞUM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ Mustafa GÜRSES Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
Geleneksel yöntem ve farklı sütlerden ısıl işlem uygulanarak üretilen ve farklı ambalaj materyallerinde olgunlaştırılan Erzincan tulum peynirinde bazı kalite niteliklerinin tespiti
(2018-08-06)
Bu çalışmada iki farklı metot kullanılarak Tulum peyniri üretilmiştir. Birinci metotta geleneksel üretim şekli esas alınmıştır. Bu amaç için çiğ koyun sütü kullanılmıştır. İkinci metotta ise 65oC'de 30 dakika süreyle ...
Çörekotu (Nigella sativa L.) ilavesinin Erzincan tulum peynirinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, çiğ koyun sütünden orijinaline uygun olarak üretilen Erzincan Tulum peynirine farklı oranda çörekotu ilavesinin mikrobiyolojik, duyusal, fiziksel ve kimyasal özelliklere etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla ...
Erzincan tulum peynirinde Staphylococcus aures sayısının olgunlaşma süresince değişimi
(2018-08-06)
Bu araştırmada, Erzincan Tulum Peynirinde Staphylococcus aureus sayısının olgunlaşma süresince değişimi incelemek üzere; birinci kısım çiğ inek sütü pastörize edilerek, mezofilik aromatik starter kültür Lactococcus lactis ...
Erzincan tulum peynirinin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin tespiti ile bu örneklerde koagulaz (+) S. aureus ve E.coli O157: H7`nin aranması
(2018-08-06)
Bu çalışmada Erzincan piyasasından toplam 20 adet Erzincan tulum peyniri örneği alınmış ve bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmuştur. Örneklerin total aerobik mezofilik bakteri sayısı 7,44-8,38 ...
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
(2018-08-06)
Bu araştırmada, Erzincan Tulum peynirinde starter kültür belirleme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 40 örnekten izole edilen 240 adet laktik asit bakterisinin (LAB) Microbiology Identification System kullanılarak ...
Erzincan tulum peynirinin baharatlı çeşitlerinin yapılabilirliği üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
11 ÖZET Bu çalışmada pastörize inek sütünden (65 °C'da 30 dakika), CaCl2 (%0.02) ve %0.5 starter kültür (Lactococcus lactis + Lactobacillus casei, 1:1) ilavesiyle üretilmiş telemeye oranları önceden belirlenmiş çeşitli ...