Search
Now showing items 1-2 of 2
Yüksek hidrostatik basınç, mikrofluidizer ve ultrasound uygulanmış peyniraltı suyu ilavesinin ekmeğin tekstür, renk ve bazı kalite parametreleri üzerindeki etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada microfluidizasyon, ultrasound ve yüksek hidrostatik basınç uygulanmış peyniraltı suyunun %25 oranında ilavesinin ekmeğin tekstür, renk ve bazı kalite parametreleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Genel ...
Paraoksonaz (PON1) enziminin üç faz ayrımı (ÜFA) yöntemiyle saflaştırılması, karakterize edilmesi ve karadut (Moris nigra) ekstraktları immobilize edilmiş γ-Fe2O3 nanopartiküllerinin PON1, glioblastoma ve primer rat korteks sinir hücreleri üzerine etkilerinin araştırılması
(2018-11-10)
Bu çalışmanın birinci aşamasında paraoksonaz enzimi ilk olarak üç fazlı ayrıştırma yöntemi (ÜFA) ile insan serumundan saflaştırılarak üzerinde kinetik ve karakterizasyon çalışmaları yapılmıştır. Çalışmanın ikinci aşamasında ...