Show simple item record

dc.contributor.advisorAkın, Aydın
dc.contributor.authorPepe, Ayşe Vildan
dc.date.accessioned2020-12-29T16:48:43Z
dc.date.available2020-12-29T16:48:43Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-09-24
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/458776
dc.description.abstractBu araştırma, 2018 yılı vejetasyon döneminde Antalya ilinde yetiştirilen Hafızali (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde yürütülmüştür. Araştırmada, Doz0 (Kontrol) (0 ml TKİ-Hümas/5 litre su), Doz1 (167 ml TKİ-Hümas / 5 litre su), Doz2 (333 ml TKİ-Hümas/5 litre su), Doz3 (500 ml TKİ-Hümas/5 litre su), Doz4 (667 ml TKİ-Hümas/5 litre su) uygulamalarının Hafızali üzüm çeşidinde üzüm verimi ve kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Verilere göre, en çok üzüm verimi Doz4'de (12.67 kg/asma); en çok salkım sayısı Doz3 (17.33 adet/asma), Doz4 (17.00 adet/asma), Doz0 (16.00 adet/asma) ve Doz2 (16.00 adet/asma) uygulamalarında; en çok salkım ağırlığı Doz4'de (743.94 g); en uzun salkım Doz3'de (27.90 cm) uygulamasında; en geniş salkım Doz0'da (16.92 cm); en ağır tane Doz1'de (8.60 g); en geniş tane Doz1'de ( 22.05 mm); en fazla tane uzunluğu / tane genişliği Doz2'de (1.38); en fazla suda çözünür kuru madde Doz1 (% 18.90) ve Doz4 (% 18.73) uygulamalarında; en fazla titrasyon asitliği Doz0'da (% 0.67); en fazla olgunluk indisi Doz4 (34.50), Doz1 (33.54) ve Doz3 (32.50) uygulamalarında; en yoğun L* renk değeri Doz3 (43.11) ve Doz1 (42.93) uygulamalarında; en yoğun a* renk değeri Doz3'de (-9.24); en yoğun b* renk değeri Doz3 (16.07) ve Doz4 (14.93) uygulamalarında; en fazla şıra randımanı Doz2 (743.33 ml/kg), Doz0 (706.67 ml/kg) ve Doz3 (696.67 ml/kg) uygulamalarında; en fazla salkım hacmi Doz3 (526.67 cm3/salkım), Doz4 (483.33 cm3/salkım) ve Doz2 (470.33 cm3/salkım) uygulamalarında; en fazla tane hacmi Doz3'de (6.93 cm3/tane); en fazla salkımdaki tane sayısı Doz0'da (107.33 adet/salkım) belirlenmiştir. Uygulamaların tane uzunluğu, pH ve salkımdaki kusurlu yeşil tane sayısı üzerine etkisi önemli değildir. Hafızali üzüm çeşidinde, üzüm verimi ve salkım ağırlığı değerlerini artırmak için Doz4 (667 ml TKİ-Hümas/5 litre su) uygulaması tavsiye edilebilir.
dc.description.abstractThis study was conducted Hafızali (Vitis vinifera L.) grape cultivar in a vegetation term of 2018 in Antalya province. In this research, it was investigated the effects on Dose0 (Control) (0 ml TKI-Humas/5 liter water), Dose1 (167 ml TKI-Humas/5 liter water), Dose2 (333 ml TKI-Humas/5 liter water), Dose3 (500 ml TKI-Humas/5 liter water), Dose4 (667 ml TKI-Humas/5 liter water) applications on grape yield and quality of Hafızali grape cultivar. According to the data as the highest fresh grape yield in Dose4 (12.67 kg/vine); the highest number of cluster in Dose3 (17.33 number/vine), in Dose4 (17.00 number/vine), in Dose0 (16.00 number/vine) and in Dose2 (16.00 number/vine); the highest cluster weight in Dose4 (743.94 g); the longest cluster in Dose3 (27.90 cm); the largest cluster in Dose0 (16.92 cm); the highest berry weight in Dose1 (8.60 g); the highest berry widh in Dose1 (22.05 mm); the highest berry length/berry width in Dose2 (1.38); the highest water soluble dry matter in Dose1 (18.90%) and in Dose4 (18.73%); the highest titration acidity in Dose0 (0.67%); the highest maturity index in Dose4 (34.50), in Dose1 (33.54) and in Dose3 (32.50); the highest intensity of L* color in Dose3 (43.11) and in Dose1 (42.93); the highest intensity of a* color in Dose3 (-9.24); the highest intensity of b* color in Dose3 (16.07) and in Dose4 (14.93); the highest must yield in Dose2 (743.33 ml/kg), in Dose0 (706.67 ml/kg) 0 and in Dose3 (696.67 ml/kg); the highest cluster volume in Dose3 (526.67 cm3/cluster), in Dose4 (483.33 cm3/cluster) and in Dose2 (470.33 cm3/cluster); the highest berry volume in Dose3 (6.93 cm3/berry); the highest berry number in cluster in Dose0 (107.33 number/cluster) application. There were not found considerable the effects on berry length, pH and number of defective green berry of applications. To increase the fresh grape yield and cluster weight with Dose4 application (667 ml TKI-Humas/5 liter water) can be advisable in Hafızali grape cultivar.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleHafızali üzüm çeşidinde farklı dozlarda hümik madde uygulamasının verim ve kalite üzerine etkileri
dc.title.alternativeThe effects on yield and quality of applications in different doses of humic substance in Hafızali grape
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-09-24
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10259081
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid561387
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess