Çiftlik ve köy yumurta sarılarının bazı fizikokimyasal nitelikleri
dc.contributor.advisor | Tekinşen, O. Cenap | |
dc.contributor.author | Tahmaz, Nevin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T16:34:44Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T16:34:44Z | |
dc.date.submitted | 1997 | |
dc.date.issued | 2020-11-25 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/456947 | |
dc.description.abstract | Bu araştırma çiftlik ve köy yumurta sanlarının kimyasal bileşimi ile aW) pH, P-karoten ve renk değerlerini mukayese etmek amacı ile yapıldı. Çiftlik yumurta sarılarının kuru madde miktarı köy yumurtalarmınkinden yüksek bulundu(P<0.01). Kül oranının ise köy yumurta sanlarında daha yüksek olduğu gözlemlendi(P<0.05). P-karoten miktan fazla olan yumurta sarılarında renk değerlerinin de yüksek olduğu belirlendi. Sonuç olarak, çiftlik ve köy yumurtalarının kimyasal bileşimi, p- karoten ve renk değerlerinin rasyona bağlı olarak değişebildiği kanaatine varıldı. 28 | |
dc.description.abstract | This study was carried out to determine and compare chemical contens and some physico chemical properties (water activity, pH, (3-caroten content and colour scala) of egg yolks produced in farm and countryside conditions. Dry matter contents of farm eggs were significantly differed from the eggs obtained from countryside (P<0.01). Ash contents of countryside egg yolks were found higher than the farm eggs (P<0.05). It was determined that the egg yolks that have more P-caroten contents were also have higher colour values. As a result, it was concluded that chemical contents of egg yolk samples were differend according to chemical composition of rations that were used in feeding the chickens.. 29 | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Besin Hijyeni ve Teknolojisi | tr_TR |
dc.subject | Food Hygiene and Technology | en_US |
dc.title | Çiftlik ve köy yumurta sarılarının bazı fizikokimyasal nitelikleri | |
dc.title.alternative | Some physiochemical properties of egg yolks produced in farm and countryside conditions | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-11-25 | |
dc.contributor.department | Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Eggs | |
dc.subject.ytm | Egg proteins | |
dc.identifier.yokid | 58730 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SELÇUK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 58730 | |
dc.description.pages | 42 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |